Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Reiniks vecmāmiņai "uzsauc" braucienu uz Romu

Lai gan Lauris Reiniks šobrīd ir aizņemts ar šova «Izklausies redzēts» vadīšanu, viņš tomēr atradis laiku, lai dotos līdzi vecmāmiņai paša uzdāvinātajā ceļojumā uz Romu. © publicitātes foto

Savulaik dziedošajai Reiniku ģimenei bija tradīcija vismaz reizi gadā visiem četriem doties kādā tālākā ceļojumā, taču pēdējos divus gadus ģimene nav devusies kopīgā braucienā. Lai to labotu, drīzumā tēvs un dēls Reiniki pavadīs mammu jeb vecmāmiņu ceļojumā uz Romu.

Dāvana 80 gadu jubilejā

Pēdējā laikā «mēs ļoti reti redzamies – Rūta skrien savos darbos, Lauris – savos. Es «feisbukā» neesmu, taču sieva Dace ir, tā ka esmu lietas kursā, ko dara Lauris, ko dara Rūta,» »Vakara Ziņām« stāsta ģimenes galva mūziķis Artūrs Reiniks (57).

Kā zināms, viņa dēls Lauris (36) šobrīd vada TV3 šovu «Izklausies redzēts», dažkārt uzdzied arī meita Rūta (32), kuras pamatnodarbe ir sabiedriskās attiecības, un reizēm gadās, ka uz skatuves izdodas uzdabūt sievu un mammu Daci Reiniku (57), kura ir Tērvetes novada domas priekšsēdētāja. «Mēs vairākus gadus plānojām, lai reizi gadā visa ģimene kopā kaut kur varētu aizbraukt, bet beidzamos divus gadus nesanāca: kad mēs varējām, bērni nevarēja, kad viņi varēja, mēs nevarējām,» ar nožēlu atzīst Artūrs. «Taču oktobrī mums būs brauciens: manai mammai, Laura vecmammai Veronikai – starp citu, dzejniece, triju dzejoļu krājumu autore – novembrī paliek 80 gadu. Viņa pēc izglītības ir vēsturniece, un Lauris nolēma, ka apsveiks vecmāmiņu tā, ka aizvedīs viņu uz Romu. Savukārt man kā dēlam ir jābrauc līdzi, lai būtu drošāk. Tā nu mēs trijatā uz trim dienām brauksim uz Romu – būs Romas brīvdienas! Tātad vismaz daļējs ģimenes ceļojums mums šogad tomēr būs.»

Vērienīga jubileja

Interesanti, ka Reinikam senioram braukt uz Itāliju šomēnes sanāks teju vai tikpat bieži kā uz mājām Tērvetes pusē – nupat viņam kopā ar sievu Daci un draugiem bija astoņu dienu ceļojums pa Itālijas dienvidu daļā esošajām pilsētām un vēsturiskajām vietām. «Šis man bija tāds kā plezīra brauciens kopā ar draugiem, taču tā tiešām sanāks, ka atbraucu mājās un atkal braucu, tikai šoreiz nevis uz Itālijas «papēdi» [kartē dienvidu daļa tiešām izskatās pēc papēža], bet uz Romu,» tā Artūrs. Jāpiebilst, ka daudz apkārt braukalēt mūziķis nevar, jo pavisam drīz, jau 22. oktobrī, «ČBK» tiks atzīmēta viņa vadītā Zemessardzes 51. kājnieku bataljona ansambļa «Dobeles zemessargi» 20 gadu jubileja, kā arī zemessargu un vēl viena Reinika ansambļa «Tērvete» jauno albumu iznākšana.