Top jauns latviešu veidots seriāls par jauniešu dzīvi

Pēc veiksmīgi noritējušas aktieru atlases šomēnes sākušies filmēšanas darbi jaunam latviešu seriālam, kas vēstīs par jauniešu dzīvi.

Kā aģentūrai LETA stāstīja producentu kompānijas "Red Cats film studio" producente Jūlija Pasnaka, šonedēļ pēc 12 stundu ilga un nogurdinoša darba tapusi seriāla pirmās sērijas pirmā aina.

Decembra sākumā "Red Cats film studio" rīkoja aktieru atlasi topošajam seriālam "The Maksimālisti", kurā tika aicināti piedalīties skolēni un studenti, kuri varētu atveidot jaunajā seriālā galvenās lomas.

Atsaucība no jauniešu puses bijusi gana liela, jo kopumā pieteicās vairāk nekā 300 kandidātu, tādēļ tika rīkotas trīs atlases, lai izraudzītu labākos un atbilstošākos tēlus jaunajam seriālam. Atlases rezultātā tika atrasti gandrīz visi galveno lomu izpildītāji un patlaban vēl tikai trūkst viena tipāža, informēja Pasnaka.

Jau ziņots, ka jaunajā seriālā galvenie varoņi būs seši jaunieši, kuri laikā, kad lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju dodas labākas dzīves meklējumos uz ārzemēm, paliek dzīvot Latvijā, darot dažādas trakulības. Seriālā būs daudz mūzikas, tādēļ aktieriem ir jāprot ne tikai labi dziedāt, bet arī spēlēt kādu mūzikas instrumentu.

Jaunā seriāla filmēšanas darbi ir sākušies pēc plāna, un filmēšana turpmāk notiks gan Rīgā, gan tās apkārtnē.

Seriāla veidotāju komandu galvenokārt veido Baltijas filmu un mediju skolas maģistrantūru pabeigušie studenti. Seriāla scenāriju autore ir Lote Eglīte, režisores - Astra Zoldnere un Elīna Ļihačeva, bet operators inscenētājs būs Kaspars Braķis.

Jaunais seriāls pie skatītājiem varētu nonākt šā gada pavasarī. Seriāla producenti jau ir panākuši vienošanos ar televīziju par seriāla demonstrēšanu, taču televīzijas kanālu, kurā tas būs redzams, vēl neatklāj.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.