5.oktobra jubilāre: dziedātāja Liene Greifāne

Pērn Liene Greifāne apprecējās ar uzņēmēju Igoru Lipaju (pēc kāzām viņš kļuvis par Greifānu), abu attiecībās dzimis dēls Kristofers (1), bet no iepriekšējām laulībām Lienei ir dēls Sebastians Matiass (9) © Personīgais arhīvs

Šodien apaļu jubileju atzīmēs dziedātāja Liene Greifāne – viņai paliek 30. Svinības būs pamatīgas, jo šajā pašā dienā nāk klajā arī viņas jaunais albums.

Daži savas apaļās dzimšanas dienas atzīmē pamatīgi un ar vērienu, citi – klusi vai nemaz. Dziedātāja Liene Greifāne pieder pirmajiem. «Man būs lielas svinības, tās notiks tieši šodien. Šīs svinības būs viesnīcā Hotel Roma, pie reizes notiks arī jaunā albuma prezentācija. Kopā ar tuvākajiem simts viesiem,» mierīgā balsī, it kā viņai uz katru jubileju ierastos «simts tuvāko viesu», saka Liene. Taču, izrādās, viņai plaša mēroga svinības tiešām nav retums. «Man ļoti patīk svinēt svētkus. Iepriekšējo [dzimšanas dienu] gan īpaši nesvinēju, bet pirms tam tās atzīmēju diezgan bieži. Piemēram, savus 25 gadus svinēju BBārā, patiesībā kādus četrus gadus svinēju tieši tur – tā man svinībām bija ļoti mīļa vieta.» Bet ne jau ar simts viesiem? «Nē, nē! Vienreiz gan bija kādi 80...,» smejas dziedātāja.

Šoreiz gan šādam vērienam ir zināms pamatojums, turklāt ne tik daudz 30 gadu, kā Lienes Greifānes jaunā albuma iznākšanas sakarā – arī šis notikums tiks atzīmēts turpat viesnīcā. Kā zināms, Liene jau sen no deju mūzikas ir pārgājusi uz akustisko skanējumu – šī programma, kas tika ierakstīta pērn pirms Ziemassvētkiem divos koncertos koncertzālē Rīga, tad arī būs klausāma jaunajā CD. «Šie koncerti jau tāpēc arī tika rīkoti, lai ierakstītu dzīvo albumu un DVD. Liels notikums, kādu gadu to miksējām, māsterējām, montējām utt. Būs riktīgi svētki!» priecājas dziedātāja. Bet vai svinībās lielāks uzsvars tiks likts uz albuma iznākšanu vai dzimšanas dienu? «Šoreiz vairāk uz albumu,» atzīst Liene.

Albuma popularizēšanai «ir plānota neliela koncerttūrīte, tiesa, tās ietvaros būs tikai kādi trīs koncerti ar šo programmu». Starp citu, viens no tiem būs Lienes dzimtajā Siguldā: 14. novembrī Hotel Sigulda – vismaz tā lasāms biļešu pārdošanas vietnēs internetā. «Taču šobrīd mēs, vairāki mākslinieki, mēģinām apvienoties un sarīkot Ziemassvētku tūri, bet par to sīkāk pastāstīšu tad, kad būsim jau uztaisījuši plakātus un būs skaidri konkrētāki plāni. Paredzēti kādi astoņi koncerti pa Latviju kopā ar trīs citiem māksliniekiem.» Jau kādus divus gadus viņa dziesmas izpilda tikai akustiskajā versijā, līdz ar to dzirdēt, piemēram, sprigano Rīts ir tālu vēl arī var tikai pieklusinātākos toņos.

Dzimšanas dienas daudziem asociējas ar svinībām un arī saņemtajām dāvanām. «Atmiņā visvairāk palikusi mana vecākā dēla dāvana – uz kādu no dzimšanas dienām viņš man uzdāvināja paša darinātu kastīti, kurā bija kādas simts mazas sarullētas lapiņas ar mīļvārdiņiem,» priecājas Liene. «Bet vispār – man, protams, dāvanas patīk, bet tas absolūti nav svarīgākais, lai nāktu ar dāvanām. Ja cilvēks atnāk ar puķīti, tad tas arī ir ļoti patīkami – man patīk puķes. Taču tik lielā jubilejā būtiskākais ir būt kopā ar tiem cilvēkiem, kas tev ir svarīgi, un kopā jauki pavadīt laiku,» skaidro Liene. Starp citu, ja kāds mokās neziņā, ko šodien Lienei dāvināt, tad, lūk, viņas atbilde uz jautājumu, kuri ir viņas mīļākie ziedi: «Man ļoti patīk frēzijas, tās manas mīļākās puķes.» Visiem viss skaidrs?



Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais