VAKARA ZIŅAS: Ūdrītis ar Balodi dēlu sauks "Simpsonu" varoņa vārdā

© f64

  Augusta beigās apprecējušos mūziķa Rolanda Ūdra (40) jeb Ūdrīša un aktrises Ilonas Balodes (33) pirmdzimtais ir gaidāms pasaulē nākam decembrī. Mazulim vecāki jau izdomājuši diezgan savdabīgu vārdu, kā arī ieplānojuši bērna pirmo ceļojumu.  

 

Trakuļiem trakulīgs puika

Pēc kāzām Ilona Balode lielākoties uzturējās dzimtajā pusē Ventspilī, kamēr Ūdrītim daudz laika nācās pavadīt arī Rīgā, kur aizvadītās nedēļas nogalē koncertzālē «Palladium» norisinājās viņa grupas «The Hobos» lielkoncerts. Nekādas dauzonības Rolands vairs atļauties nevar, jo jāgatavojas tēva lomai. Dēlam vārds jau izvēlēts – viņš būs Bārts, tātad Bārts Balodis-Ūdris. Mūziķis neslēpj, ka šis vārds noskatīts animācijas seriālā «Simpsoni», – kā zināms, Homēra un Mārdžas Simpsonu vecāko (un arī trakulīgāko) atvasi sauca tieši Bārts. «Kas ir, normāls vārds?! Viņš tāds normāls džeks, baigi labi skrituļoja, nu vienīgi bija tāds kā drusciņ pamuļķāks,» joko Ūdrītis. Viņš pašlaik solās kļūt pieaugušāks: «Pēdējā laikā ļoti reti lietoju alkoholu – protams, kādreiz jau kāja paslīd, bet esmu kļuvis apzinīgāks. Mēs gaidām dēlu, nevaru tā kaut kur pazust uz nedēļas nogali kā kādreiz.»

Beidzot esot saticis īsto

Rolands ar Ilonu gredzenus mija 20. augustā Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļā – pēc vairāk nekā sešus gadus ilgas draudzības. Pēc kāzām abi pieņēma dubultos uzvārdus un tagad sevi dēvē par Baložiem-Ūdriem. Ja par bērniem, Ūdrītim no iepriekšējām attiecībām ir divas meitas – Madlēna (16) un Una (11). «Madlēnu es satieku retāk, jo viņa dzīvo Luksemburgā, – satieku skolas brīvlaikos, turklāt arī ne vienmēr, bet Unu gan satieku bieži, jo viņa dzīvo Rīgā, bieži vien paliek pie manis nedēļas nogalēs, arī vasarās daudz «tusējam» kopā. Jā, esmu divu bērnu tēvs, bet viens dzima, kad es vēl biju pavisam jauns un savā galvā nesavaldīgs, bet tagad ir tāda izjūta, ka, kā teiktu, Dž. Dž. Džilindžers, – šī sieviete tiešām ir mana īstā! Līdz ar to es domāju, ka varētu būt vēl kvalitatīvāks tēvs saviem bērniem nekā jau esmu,» stāsta mūziķis. Ilonai decembrī gaidāmais dēls būs pirmdzimtais.

Dēlam jau ieplānots pirmais ceļojums

Kā zināms, pāris ir kaislīgi ceļotāji, tāpēc grūti iedomāties, ka viņi varētu nosēdēt mājās pēc dēla piedzimšanas. Izrādās, ka nekas tāds nemaz arī nav plānots. «Tas jau izlemts, mums pat ir maršruts nākamajam rudenim – kopā ar deviņus mēnešus veco Bārtu. Tas nebūs pārāk tāls, bet nebūs arī pārāk tuvs: gribam apmeklēt Maroku, kur Balode vēl nav bijusi. Man liekas, ka Maroka viņai varētu patikt,» ir skaidrs Rolandam, kurš sievu joprojām pa senam paradumam dēvē par Balodi vai Balodīti.

Svarīgākais