Celiet algas, mums jau nevajag jeb satīrisks video par deputātu algām

© ekrānšāviņš/youtube.com

Deputātu algu palielināšanās kontekstā „atdzimšanu piedzīvojis” kāds vecs un smieklīgs video par ministru algu palielināšanu 2003. gadā.

Video, šķiet, radīts sakarā ar Eināra Repšes lēmumu gandrīz trīs kārtēji palielināt ministru algas. Tolaik E. Repše bija ieņēmis ministru prezidenta amatu. Līdz šim E. Repšes lēmumam Ministru prezidenta un viņa biedra alga bija 650 lati pirms nodokļu nomaksas, bet 2003. gada 7.janvārī valdība to palielināja līdz 2200 latiem premjeram un 2100 latiem viņa biedram. Ministri pirms E. Repšes algu palielināšanas saņēma 615 latus, bet pēc palielināšanas to alga sasniedza 2000 latu.

Jāpiezīmē, ka šobrīd ministru alga Latvijā ir mazāka nekā kaimiņvalstīs.

Protams, tolaik šis ļoti nepopulārais lēmums piedzīvoja lielu kritiku no sabiedrības puses un tika plaši izsmiets satīras raidījumā „Ak kungs”, kuru veidoja Viesturs Dule.

Šis video klips deputātu algu palielināšanas sakarā piedzīvojis īstu atdzimšanu un kopš vakardienas ar to sociālajā tīklā facebook dalījušies jau vairāk nekā 2356 cilvēki.

Video skatāms tas, kas par ministru algu palielināšanu sakāms skolotājiem, mediķiem un pensionāriem. Daudzi sociālo tīklu lietotāji šai sakarā bilst– laiki iet, bet problēma paliek.

Facebook avots: https://www.facebook.com/TikaiLabakais/videos/966521390080953/?__mref=message_bubble

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais