1.oktobra jubilārs: pavārs, uzņēmējs Elmārs Tannis

Elmārs Tannis: «Es nejūtos vecs, jūtos kā nobriedis vīrietis. Es jūtos labi, dzīve ir forša un gribas tā tikai turpināt» © F64

«Poltiņņiks, tā laikam saka,» smejot teic pavārs, uzņēmējs un šīsdienas jubilārs Elmārs Tannis. Kanādā dzimušais un augušais, nu jau daudzus gadus Latvijā dzīvojošais pavārs un uzņēmējs krievu valodā joprojām nerunā, bet zina dažus vārdus, un šo iemācījis kāds draugs, kuru viņš aicinājis uz savas 50. dzimšanas dienas svinībām.

Savu apaļo jubileju Elmārs Tannis atzīmēs tuvāko cilvēku lokā, no Kanādas atbrauks Taņņu desants – Elmāra vecāki, māsa un brālis, kompaktajās svinībās būs arī bērni Deins (20), Natālija (19), Robijs (13), arī daži tuvākie draugi. Svinīgās vakariņas notiks Elmāra mājās, par mielastu viņš parūpēšoties pats, «saimniekošanu pie plīts» neuzskatīšot par apgrūtinājumu, bet par īpašu cieņas un mīlestības izrādīšanu tuvajiem cilvēkiem. Protams, vecāku, māsas un brāļa ierašanās uz apaļo jubileju šo pasākumu padara īpašu. «Radinieku jau nav tik daudz, un, jo vecāki paši kļūstam, jo svarīgākas šķiet ģimenes saites un vienkārša būšana kopā. Mani vecāki ir krietnos gados, tēvam ir 84 gadi, mammai šogad nosvinējām 80, bet viņi ir moži un skaisti cilvēki.» Ģimenes pastarītis vēl neesot izlēmis, kā lutinās savus vecākus, māsu un brāli, kamēr viņi būs Latvijā, visticamāk, kaut kur aizbraukšot. «Iespējams, ka sanāks otrādi – viņi lutinās mani, tā bijis vienmēr, jo es tomēr esmu jaunākais bērns ģimenē.»

«Šobrīd man sajūta ir kolosāla. Kad man palika 40 gadu, es biju ļoti nervozs, domāju, ka dzīve tūlīt pat varētu sabrukt. Atceros, kad toreiz pamodos savā dzimšanas dienā, es biju laimīgs par to, ka es neesmu mainījies. Man bija sajūta, ka 40 gados viss beidzas, bet nu jūtos patiešām lieliski, esmu laimīgs un dzīvespriecīgs cilvēks,» atzīst Elmārs Tannis. Nu jau arī garām tas nepatīkamais periods, kad «krīze visiem riktīgi iedeva pa biksēm. Tā tas bija, un no tā bija jātiek ārā. Caur asarām un sāpēm, vienmēr jāiet uz priekšu. Es esmu no pozitīvistiem, es zinu, ka nedrīkst padoties un ir jādzīvo tālāk. Protams, neviens nav pasargāts no tā, ka var arī salūzt, bet ir jāceļas augšā. Ne jau es vienīgais, sarežģījumi biznesā bija daudziem, bet grūtajām dienām ir jātiek pāri, ir jādomā labas domas, jāturpina strādāt un, visticamāk – jāstrādā vēl vairāk. Jāsaprot, ka krīzes ir iespējamas, tomēr tās ir pārejošas, bet vissvarīgākais ir veselība un ģimene».

Divas nedēļas šovasar Elmārs Tannis pavadījis Francijā, baudījis ļoti labas garšas un relaksējies kopā ar draugiem. Tomēr lielāko daļu vasaras pavadījis Latvijā, apciemojis draugus, bet galvenokārt bijis mājās. «Dīvaini, bet man ir iepaticies būt mājās. Tur man ir forši. Nezinu, vai tas saistīts ar vecumu, man vienkārši patīk. Mazliet paremontēju māju, un jāatzīst – labi jūtos, ka esmu dažas lietas sakārtojis,» saka Elmārs Tannis. Uz jautājumu, ko viņš pats sev gribētu novēlēt, Elmārs Tannis atbild: «Gribētu sev novēlēt baigi labos nākamos gadus, lai ir veselība, lai bērni ir priecīgi un laimīgi, lai beidzas mans brīva vīrieša statuss.».



Izklaide

Latvijas hiphopa skatuve piedāvā kārtējo jauno un daudzsološo izpildītāju – šoreiz tas ir mūziķis ar skatuves vārdu Raidītājs. Viņš nupat izdevis singlu “Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp”, kura vārdi aizgūti no dzejnieka Imanta Ziedoņa daiļrades.

Svarīgākais