IESKATIES: Kāda iedzīvotāja viedoklis par bēgļu uzņemšanu

© Scanpix

Kāds vīrietis sociālajos tīklos paudis savu viedokli par bēgļu uzņemšanas problēmām Latvijā:

"Es saprotu, ka bēgļu liktenis ir neapskaužams, ka viņiem jāpalīdz. Latvietis ir līdzjūtīgs un gan jau palīdzēs ne tā vien, kā valdība būs iecerējusi. Taču... nu pavisam mulsināja Godmanes teiktais, ka 256 (?) eiro viņiem jau tā pamaza summiņa. Ka tad, kad sāks strādāt un dabūs minimālo algu, šis pabalsts tomēr vēl kādu laiku jāsaglabā.

Vai Godmanei ir dati, cik daudzi Latvijā saņem pensijas zem 300 eiro, cik zem 200 eiro un kā viņi jūtas. Cik ir bezdarbnieka pabalsti, cik saņem par katru bērnu? Kā vispār funkcionē sociālā sfēra. (Es te nerunāju par t.s. 100-latnieku programmu, kas sačakarējusi jau otro paaudzi) Turklāt viņiem ir jāmaksā komunālie rēķini utt, kas bēgļiem sākumā nebūs jādara.

Kur tad ir tā solidaritāte pret pamatpopulāciju? Vai mērķis ir atbrīvot teritoriju sīriešiem, irākiešiem, pakistāniešiem, albāņiem, nigēriešiem, eritrejiešiem? Varbūt tomēr jāsāk domāt ar galvu. Un arī visus nemēģināt sabāzt Muceniekos, kur tad būs gan mošeja, gan islāma valsts filiāle.

Ja nebūs, izveidos. Turklāt Muceniekiem apkārt nebūt nav ļoti latviska vide, tāpēc viņiem var rasties pavisam greizs priekšstats par Latviju un tas nestimulēs latviešu valodas apguvi. Varbūt kāds tur var nolaisties arī uz zemes, nevis lidināties teorētiskajos mākoņos!"

Izklaide

Īsi pirms došanās rudenī plānotajā akustiski romantiskajā koncerttūrē “Vēstule  Tev”, Samanta Tīna izdevusi dziesmu “Nav nevienas saules”, kas ir “smeldzīgs stāsts par abpusēju mīlestību, kam liktenis nav lēmis būt.” Singlam tapis arī atbilstošu noskaņu veidojošs liriku videoklips.