Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

IESKATIES: Pašmāju motociklista sūdzības par "orgānu donoriem"

© F64

Sociālajā tīklā facebook popularitāti ieguvušas kāda motociklista sūdzības par tā saucamajiem "orgānu donoriem" pierādot, ka ne visi motociklisti ir pārgalvīgi un nedomā par drošību uz ceļiem.

"Pievakarē braucu ar motociklu pāri Vanšu tiltam. Braucu kreisajā joslā ar solīdiem kādiem 85km/h, kas jau tur mazliet atļauto pārsniedza. Ne no kurienes ar spalgu troksni man palidoja garām pa labo pusi kaut kāds atsaldēts motociklists, pēc visa spriežot viņš veica nu vismaz 160km/h. Vārdu sakot - orgānu donors. Protams, ka lejā tuvāk krustojumam viņam nācās ļoti bremzēt. Bet nu tās 4,4 sekundes viņš bija ceļa karalis.

Atminējos tad kaut kādu diskusiju, kur kāds sūdzējās par 1,5 joslu šoseju švako drošību. Pāris stundas vēlāk jau bija ziņa par bojā gājušajiem tieši tādā situācijā. Vēl pēc stundas, ka kaut kāds kravinieks bez tiesībām nositis cilvēkus vēl kaut kur.

Kā tāds modinātāja pīkstiens, kas tevi pamodina no miega, šis viss kopā sanāca tāds labs, paskarbs atgādinājums, ka tomēr pa lielam dzīvojam sabiedrībā, kurai, kā teiktu kolēģi, līdz galam "pilna aina" nav. Mēs dzīvojam kaut kādā smalki brūvētas kafijas un branča ilūzijas burbulī, kamēr realitātē čaļi p*š ar tačku pēc akcijas kotletēm. Uz 160. Un neviena CSDD baisā kampaņa to nemainīs.

Īpaši ceļu satiksmē, pagaidām te valda lozungs "Nu ko, kurš pirmais līdz sarkanajam?""