RECENZIJA: "Bet Bet" - "Vasara nebeigsies nekad"

© publicitātes foto

Zigfrīda Muktupāvela un Guntara Rača stūrētā grupa „Bet Bet” nākamgad varēs svinēt savu ceturtdaļgadsimta pastāvēšanas jubileju, bet jau šogad tā savus cienītājus ir aplaimojusi ar savu astoto studijas ripuli. Tajā iekļautas 12 jaunas Raimonda Paula dziesmas ar grupas bundzinieka Guntara Rača (protams, kura tad vēl...) vārdiem. Ducim dziesmu bonusā pievienoti „Mazs cinītis” un „Vasara nebeigsies nekad” remiksi, kurus veidojuši producenti Mart Inc. un N’Works.

„Sākotnēji patiešām nebija plānots, ka mēs šīs dziesmas izpildīsim, bet Maestro iedrošināti, mēs tomēr nolēmām pamēģināt un pašiem iepatikās. Pēdējo reizi kopīgu albumu ierakstījām tālajā 1998. gadā, kad albumā „Nepārmet man” iekļāvām leģendāras un pazīstamas Raimonda Paula dziesmas. Šoreiz ir savādāk. Šoreiz viss ir jauns,” tā vokālists Zigfrīds Muktupāvels.

Raimonds Pauls: „Ar „Bet Bet” mums jau ir bijusi veiksmīga sadarbība, bet ar Muktupāvelu jau pēdējā laikā bieži nācies sadarboties, izpildot Mocartu un vēl visādus brīnumus. Gluži loģiski bija tieši viņam uzticēt aranžēt šo materiālu, kas gan sākotnēji tika gatavots šī gada Jāņu sagaidīšanai krastmalā. Tur šīs dziesmas arī izskanēs citu izpildītāju sniegumā un tas būs pavisam atšķirīgi. Man patīk, kā Zigfrīds ar savu komandu strādā. Teiksim atklāti, šīs ir vienkāršas dziesmas, bet viņiem ir izdevies tās pasnieg savā manierē. Biju patīkami pārsteigts noklausoties rezultātu. Man šķiet, ka viņiem ir izdevies ļoti pieklājīgi.” Guntars Račs: „Šis nebūs tikai jauns „Bet Bet” albums, šis ir Raimonda Paula dziesmu albums, kuru ieraksta „Bet Bet”. Nav noslēpums, ka Maestro nākamā gada janvārī svinēs skaistu dzīves jubileju un šis albums ir jubilejas gada priekšvēstnesis. Paulu interesē radīt jaunas lietas, nevis atskatīties uz padarīto un šī ir viena no tām jaunajām lietām.”

PAR. Noklausoties, pēc pašu mūziķu teiktā „draisko”, dziesmu „Mazs cinītis” un arī singlu par to, ka vasara nebeigsies nekad (varētu domāt, ka tā vispār šogad bija sākusies...), likās, ka šis garadarbs būs pilnīgā „zarā”, bet tik traki nav. Te ir pat viena perfekta dziesma – „Sieviete no Nabagu ielas”, pat neticas, ka to ir radījis tandēms Pauls & Račs. Žēl, ka albumā nav bukleta ar tekstiem, šķiet, ka „Dziesmiņas par košanu” teksts arī ir izcils. Un trešā lieta – ļoti veiksmīgi iesaistīta fona vokāliste, kas šoreiz ir Dināra Rudāne, cepuri nost!

 

PRET. Kas var būt primitīvāks, kā izmantot Raimonda Paula sacerētās melodijas – panākumi garantēti! Par „Bet Bet” mūziku var domāt dažādi, tā var patikt vai nepatikt, tomēr līdz šim viņi izcēlās ar oriģinalitāti, bet te – acīmredzami komerciāls projekts. Tiesa, pat uz albuma vāciņa rakstīts, ka tas ir „”Bet Bet” un Raimonds Pauls”, taču 25 gadu jubilejai tuvojoties vīri jau nu varēja saņemties uz savas mūzikas radīšanu. Turklāt dažas no šīm dziesmām jau šķiet kaut kur dzirdētas, bet tas nav nekāds pārsteigums – Raimondu Paulu ar prasībām pēc jaunām kompozīcijām moka visi, kam vien nav slinkums (un viņš neatsaka), tāpēc laikam pat tādam dižgaram sāk aptrūkties svaigu ideju.

Svarīgākais