VAKARA ZIŅAS: Kašers atvēris radošu studiju jaunajiem talantiem

Kašers radošo potenciālu nu varēs realizēt savā studijā, kur dažāda vecuma jauniešiem būs iespēja attīstīt mākslinieciskos talantus. © f64

Septembra pievakarē mākslinieks Kašers jeb īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis atvērtajā durvju dienā prezentēja savu jaunizveidoto mākslas studiju «Kašera sapņu fabrika». Viesus sagaidīja arī pats Kašers, kurš kā parasti piesaistīja apkārtējo uzmanību ar savu ekstravaganto izskatu, šoreiz – taureņiem rotātu seju.

Pirms pasākuma oficiālās daļas Kašers iepazīstināja klātesošos bērnus un viņu vecākus ar vienu no studijas nodarbībām «Virtuālie sēņotāji». Šajā nodarbībā bērniem mācīs, kā uzvesties internetā un sevi pasargāt no briesmām, – ko svešiem cilvēkiem drīkst atklāt, ko ne, kādas ziņas drīkst par sevi publicēt un kādas ne. Tāpat bērniem parādīs, kā internetā ievietot sludinājumus, lai varētu pārdot pašu veidotas rotas, apģērbus, kā pareizi izveidot to aprakstus.

Bērni Kašera jaunizveidotajā studijā tiks uzņemti vairākās vecuma grupās no 7 līdz 21 gada vecumam, un mācības plānots sākt 14. septembrī. Pasniedzēji akcentēja, ka šajos kursos prasmes tiek attīstītas strauji un produktīvi un jau semestra, kas ilgst trīs mēnešus, beigās audzēkņiem būs iespēja pašu veidotos darbus izrādīt modes skatēs, izstādēs un, iespējams, arī tos pārdot.

Kašers savā studijā darbojas gan kā mākslinieciskais vadītājs, gan pasniegs zīmēšanas un gleznošanas nodarbības. Studijā darbosies un ar interesantiem strādās arī pieaicinātie pasniedzēji. Vaicājot, kā Kašeram radusies ideja atvērt savu radošo studiju, viņš sarunā ar »Vakara Ziņām« paskaidro: «Jau četrus gadus vadu dažādus pasākumus bērniem. Man liekas, ka jāsāk jau no mazotnes attīstīt sevī māksliniecisko talantu un jāspēj radīt kreatīvas idejas, lai pēc tam ir daudz vieglāk studēt augstskolās.»

Svarīgākais