NODERĪGI: padomi, kas atvieglos mājas uzkopšanas darbus

© lifehack.org

Daudzi no mums ir saskārušies ar situāciju, kad bieži vien mājas uzkopšanas darbi ir nepatīkami, vai tos grūti paveikt. Šeit apkopoti noderīgi padomi, kā to visu paveikt ātrāk, vieglāk un gudrāk.

1. Trauku švammes tīrīšanai neizmanto ūdeni, bet gan sūkli uz 2 minūtēm ievieto mikroviļņu krāsnī. 

2. Veļasmašīnas tīrīšanai izmanto etiķi. Ielej tajā aptuveni vienu tasi etiķa un ieslēdz tā, lai tā darbojas aptuveni vienu stundu. Pēc tam vēl apmēram stundu ieslēdz to tādā režīmā, lai tā tiek izskalota ar tīru ūdeni. Pēc tam netīrumus iztīri ar kādu sūkli, vai salveti.

3. Galda virsmu tīrīšanai ērti var izmantot mitrās salvetes.

4. Lai iztīrītu traipus no matračiem un paklājiem izmanto ūdeņraža peroksīdu un traukiem paredzētos mazgāšanas līdzekļus,

5. Lai novērstu ūdens traipu parādīšanos vannas istabā izlietnēs, vai uz spīdīgām virsmām, iegādājies tīrīšanas līdzekļus, kur kaut nedaudz pievienots vasks.

6. Podu tīrīšanu labāk veikt no rīta. Pirms gulētiešanas ielejiet podā tīrīšanas līdzekli un no rīta to vienkārši noskalojiet. 

7. Lai mājā vienmēr būtu patīkams aromāts vairākās telpās novietojiet trauku ar ūdeni, kurā iepilināts kāds augļu, vai ziedu ekstrakts. 

Informācija sagatavota pēc yourstylishlife.com

Svarīgākais