12.septembra jubilārs: aktieris Rihards Lepers

«Piecpadsmit gados novēlējums: veiksmi, veselību, izturību! likās pilnīgi muļķīgs, bet tagad man šīs lietas noteikti noderētu, lai varētu turpināt darbus, kas iesākti, un darīt vēl lielākus darbus, kas man noteikti vēl ir priekšā,» atzīst aktieris Rihards Lepers © F64

«Pagājušogad savu dzimšanas dienu nesvinēju – aizlidoju viens pats uz Romu. Tāpēc daudzi draugi jautā, vai šogad atkal slēpšos. Nē, šogad uzrīkošu draugiem foršu ballīti!» saka aktieris Rihards Lepers. Viņam šodien paliek apaļi 30!

Un savai apaļajai dzimšanas dienai par godu jubilārs ieplānojis grandiozu balli, ko turklāt tiešraidē sestdien pusotras stundas garumā varēs vērot televīzijas kanālā Rīga TV24. Balles sākums – pulksten 21. Tās būs sarunas ar labākajiem draugiem un kolēģiem, tie būs muzikāli priekšnesumi, un netrūks arī dažādu pārsteigumu. Aktieris atklāj, ka ballē, kurai dots nosaukums 3:0 Riharda labā, piedalīsies viņa kolēģi no Rīgas Krievu teātra Veronika Plotņikova un Anatolijs Fečins, Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, mūziķis Ralfs Eilands, aktrise Karīna Tatarinova, grupa Otra puse un dziedātāja Olga Rajecka. Klātesošajiem kā pārsteigums būs jubilāra uzstāšanās kopā ar brāli TV žurnālistu Oskaru Leperu.

«Tā kā gatavoju jaunu dzejas koncertu – ar manu mūziku un dažādu slavenu dzejnieku tekstiem, tad šajā vakarā prezentēšu vai uzdāvināšu draugiem četras dziesmas, ko jau studijā esmu ierakstījis. Es nezinu, vai šīs dziesmas tiks izdotas albumā, bet koncerti noteikti būs. Vēl gan nevaru skaļi izziņot, kad tie ir gaidāmi un vai tie būs pa visu Latviju, jo viss vēl ir procesā. Iespējams, šogad. Iespējams, nākamajā vasarā,» stāsta Rihards Lepers.

Viņš atklāj, ka vasarā nav atpūties – rakstījis dziesmas, pabeidzis filmēties Krievijas 12 sēriju seriālā Katrīna Lielā (Екатерина Великая), ko veido režisors Igors Zaicevs un kurā viņam uzticēta Pēdējā Polijas karaļa un Lietuvas lielkņaza Staņislava Poņatovska loma. Šī projekta pirmizrāde plānota jau septembrī.

Jūlijā un augustā Rihards Lepers piedalījās Muzikālā teātra 7 dzīvespriecīgajā brīvdabas izrādē Tā tik bija vasara!, kas nospēlēta astoņās Latvijas pilsētās.

Aktieris joprojām spēlē Rīgas Krievu teātrī, kur viņam ir loma režisora Igora Koņajeva muzikālajā izrādē Tango ar Stroku. Un tuvākā iespēja to redzēt būs 29. septembrī.

Šajā teātra sezonā Rihardam Leperam būs jauna loma pie režisora Kārļa Anitena, kurš veidos izrādi Pēdējā ekskursija. Tā notiks muzejā, skatītāji būs muzeja apmeklētāji, bet aktieri – gidi. Kas notiks ekskursijas laikā, kāpēc tā būs pēdējā un kuram tā būs pēdējā, tas atklāsies izrādes laikā.

«Ik pēc brīža izbraucu arī ārpus Latvijas, kur ir uzaicinājumi uz kastingiem. Tas, protams, ir patīkami, tāpēc turpināšu filmēties un darīt visu, ko jau daru, tikai ar vēl lielāku sparu!» aktieris ir apņēmības pilns. Un par saviem 30 viņš saka: «Par to, ka šo gadskaitli reiz sasniegšu, sāku uztraukties jau 25 gadu vecumā. Piecu gadu laikā pie tā jau esmu pieradis, esmu samierinājies, un – ir labi!»

Taujāts, ko viņam dzimšanas dienā uzdāvināt, jubilārs atteic, ka viņam svarīgi, lai draugi un kolēģi, kuri nāks sestdien uz ballīti, ņem līdzi smaidu un labu garastāvokli.



Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.