VAKARA ZIŅAS: Dita Krenberga beidzot laimīgi iemīlējusies

Populārā latviešu flautiste Dita Krenberga beidzamajā laikā burtiski atplaukusi. Viņa sākusi pikantāk tērpties un izskatās lieliski. © Dana Dravniece

Slavenā latviešu flautiste Dita Krenberga (47) beidzamajā laikā burtiski uzplaukusi. Viņas labais garastāvoklis un lieliskais izskats skaidrojams ar iemīlēšanos Norvēģijā dzīvojošā latviešu aktierī un režisorā Romānā Birmanī.

Beidzamajos gados pēc šķiršanās no vīra dziedātāja Inga Pētersona Dita Krenberga nelabprāt runāja par savu privāto dzīvi. Viņa bija pilnībā nodevusies flautas spēlei, koncertēšanai, bet primārais viņas dzīvē bija meitas Līnas Martas audzināšana. Nu meita jau kļuvusi par patstāvīgu pusaudzi un pienācis arī laiks Ditai sakārtot savu privāto dzīvi. Pirms kāda laika intervijā «Latvijas Avīzei» Dita Krenberga, runājot par mīlestību, teica: «Arī mīlestība tiek uzdāvināta, un tā ir jānopelna. Es to uzskatu par lielāko dāvanu, kādu cilvēks dzīvē var saņemt. Viena vai vairākas – kā kuram lemts.» Taujāta par iespēju atkal no jauna iemīlēties, viņa atzina, ka atsauktos šīm jūtām: «Protams, laikam ritot, kļūstam prasīgāki, vērtējošāki, piesardzīgāki.»

Slavenās flautistes dzīvē mīlas lietas beidzot sakārtojušās. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Dita Krenberga atzīst, ka daudz jau neko par šīm attiecībām nevar pastāstīt. Viņas izredzētais – aktieris un režisors Romāns Birmanis – beidzamos 25 gadus dzīvo un strādā Norvēģijā. Tādēļ arī Ditas dzīve ir uz koferiem – ceļojot no vienas valsts uz otru. Te viņa dzīvo pie mīļotā Norvēģijā, te atkal ir Latvijā.

Šovasar Romāns viesojās Latvijā. Romāns pavadīju Ditu muzicēt uz grezno Mazmežotnes pili, kur viņa muzicēja Pētera Vaska fonda koncertā. Romāns pēc Ditas uzstāšanās viņu mīļi apskāva un iečukstēja ausī komplimentu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais