INTERESANTI: arī sievietēm mīlestība "iet caur vēderu"

© deliciousfood4u.com

Ja vēlies, lai tev veicas mīlestībā, aizmirsti par meitenes vešanu uz kino. Sākumā labāk doties kaut ko apēst. Šādu secinājumu izdarījuši zinātnieki no Dreksela Universitātes, vēsta CNN.

Pētījums, kurā piedalījās koledžas vecuma sievietes, kurām netika konstatēts nedz pārmērīgs, nedz pārlieku mazs svars, pierādīja, ka smadzenes daudz labāk reaģē uz romantiskām norādēm tad, ja pirms tam ir ieturēta maltīte. Interesanti, ka šāds secinājums tika atklāts pavisam nejauši, jo zinātnieki centušies noskaidrot pavisam ko citu.

Pētījuma mērķis bija izzināt vai diētu ieturētājas un sievietes, kas ēd normāli, attiecas dažādi pret bildēm, kur redzama, piemēram, trekna kūka. Lai visos foto eksemplāros nebūtu tikai pārtika, pamīšus sievietēm tika rādītas arī romantiska rakstura bildes, kurā redzami cilvēki, kas, piemēram, sadevušies rokās. Tad pētījuma autori pamanīja, ka sievietes, kas pirms tam bija pusdienojušas, romantiskās bildes uztvēra dramatiskāk.

Zinātnieki gan uzsver, ka šis ir pats pirmais pētījums, kas ko šādu secinājis, tādēļ to vēl nāksies pārbaudīt ar lielāku respondentu skaitu. Tomēr jau tagad varam pateikt, ka mīlestība arī sievietēm iet caur vēderu. Pētījuma ir kā papildinājums jau iepriekš zināmajam, ka pāri bieži vien savā starpā bez redzama iemesla ir dusmīgi viens uz otru, kas beidzas brīdī, kad abi ieturējuši maltīti.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.