ŠOKĒJOŠI: Briti sifilisu uzskata par smagā metāla grupu

© scanpix

Gandrīz katrs desmitais Lielbritānijas iedzīvotājs uzskata hlamīdijas par puķēm, bet 15% pieņem, ka sifiliss ir rokgrupa, kuras izpildītais mūzikas žanrs ir smagais metāls. Šādi šokējoši rezultāti publicēti vienā no pēdējiem britu pētījumiem.

Apmēram 20% aptaujāto iedzīvotāju nav ne nemazākās nojausmas par to, kādi ir izpaltītāko transmasīvo slimību simptomi, bet tršadaļa aptaujāto nekad nav veikuši testus, lai noskaidrotu, vai ir ieguvuši kādu no tām.

Pētījums tāpat sniedza atbildes uz vairākiem pieņemtajiem mītiem par iedzīvotāju seksuālo veselību. Vairāk kā puse aptaujāto uzskata, ka ar veneriskajām slimībām var inficēties ar poda vāku, bet trešdaļa aptaujāto apgalvo, ka inficēties var tikai pilnvērtīga dzimumakta laikā. 

Aptaujā piedalījās 2372 seksuāli aktīvi Lielbritānijas iedzīvotāji, vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Nevienam no aptaujātajiem nekad nav diagnostificēta kāda no veneriskajām slimībām.

Informācija sagatavota pēc: medikforum.ru

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.