VAKARA ZIŅAS: Mūrniece sadraudzējusies ar savu Lietuvas kolēģi

Sniegbaltā tērpā uz koncertu ierodas Saeimas spīkere Ināra Mūrniece. © f64

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene šīs nedēļas sākumā devās uz Jūrmalu, kur apmeklēja Dzintaru koncertzālē notiekošo grupas «Barbara Hendricks and Her Blues Band» koncertu.  

Drosmīgās baltietes

Abas dāmas uz koncertu ieradās viena pēc otras, nevis kopā. Tas gan notika tikai tāpēc, ka pēc kopīgās tikšanās abas vēl paspēja sniegt intervijas Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta korespondentam Imantam Frederikam Ozolam.

Lietuvas parlamenta priekšsēdētājas Loretas Graužinienes un Saeimas spīkeres Ināras Mūrnieces attiecības ir īpaši sirsnīgas un cilvēciskas, tā ka šādai atkāpei no protokola viņu gadījumā nav īpašas nozīmes. Koncerta starplaikā abas dāmas aizgāja pastaigāties līdz jūrai. Izrādās, ka ūdens ir abu mīļākā stihija un viņas, kā jau drosmīgas baltietes, ir gatavas peldēties arī aukstā ūdenī un rudenīgos laika apstākļos. Pēc koncerta kopīgā peldēšanās tomēr nesanāca. Šoreiz Loreta Graužiniene nebija paņēmusi līdzi peldkostīmu, un mūsu spīkere viešņas dēļ atturējās no jūras viļņu iekarošanas. Ināra Mūrniece gan atzinās »Vakara Ziņām«, ka, pavadījusi viešņu, nespēja pretoties kārdinājumam un jau pēc saulrieta metās jūrā peldēties.

Varētu veidot dāmu klubu

Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja uz Rīgu bija ieradusies darba vizītē, lai tiktos ar Ināru Mūrnieci. Baltijas parlamenta priekšsēdētāju vidū valda siltas attiecības, »Vakara Ziņām« pauda Mūrniece. Lietuva bija pirmā valsts, kurā viņa ieradās savā pirmajā valsts vizītē – ar trīcošu sirdi, bet tika saņemta kā ģimenes locekle. Viņa sacīja, ka vienīgais vīrietis ļoti draudzīgajā Baltijas parlamenta spīkeru pulkā ir sirmais un labsirdīgais Eiki Nestors, kas kopā ar abām dāmām jūtoties ļoti īpašs. «Mūs vieno tas, ka esam vienkārši ļaudis un Baltijas patrioti,» sacīja Mūrniece.

Viņa arī pastāstīja, ka abām spīkerēm ir kāds plāns, kas saistās ar ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu spīkeru ikgadējo konferenci. Patlaban šajās valstīs ir jau četras sievietes – parlamentu vadītājas. «Izskatās, ka veidojas NB8 dāmu klubs,» sacīja Mūrniece un piebilda, ka viņas nav feministes, bet šis vēsturiskais fakts ir jāatzīmē. Tagad arī Dānijā ir jauna spīkere.

Svarīgākais