Esi uzmanīgs jeb 7 pazīmes, ka kāds melo

© Publicitātes foto

Šeit apkopoti 7 populārākie veidi, kā noteikt, ka cilvēks, ar kuru konkrētajā mirklī komunicējat melo.

1. Galvas kustināšana. Ja, atbildot uz tiešu jautājumu, cilvēks strauji pakustina galvu, tad ziniet, iespējams, viņš melo.

2. Elpošana. Vienkāršs veids, kā pamanīt melošanu, ir elpošana. Brīdī, kad kāds jums melo, persona var sākt smagāk elpot. Ja neesat par to pārliecināts, tad pievērsiet uzmanību pleciem – tie nedaudz paceļas uz augšu un balsij – tā kļūst seklāka.

3.Stāja. Ir saprotams, ka melošanas brīdī cilvēks sāk dīdīties, tomēr uzmanību vajadzētu pievērst arī tiem, kas nekustas vispār. Ja novērojat stingru, staltu un nekustīgu stāju, tad ziniet, iespējams, cilvēks jums melo.

4. Vārdu vai frāžu atkārtošana. Melis šādā veidā cenšas ietaupīt laiku, lai sakopotu domas atbildei, kā arī mēģina nemitīgi pārliecināt par kaut ko gan sevi, gan jūs.

5. Pieskārieni. Labs veids, kā pamanīt meli, ir pievērst uzmanību viņa rokām. Ja tās jebkādā veidā centīsies piesegt muti, pastāv liela iespēja, ka cilvēks jums melo. Cilvēkam raksturīgi automātiski pielikt roku pie mutes vai lūpām, ja viņš nevēlas par kaut ko runāt vai atklāt visu patiesību.

6. Ķermeņa daļu piesegšana. Melošanas brīdī ar rokām var tikt piesegta arī rīkle, krūtis, kakls, galva vai vēders.

7. Kāju kustināšana. Ja cilvēks dīdās, mīņājas, kustina kājas, tad konkrētajā situācijas viņš jūtās neērti un vēlas aiziet, tāpēc nereti tas norāda tieši uz melošanu.

Informācija sagatavota pēc thesparkng.com

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais