Sociāls eksperiments atklāj, kam cilvēki palīdz vairāk; rezultāti pārsteidz

© youtube.com

Kāds jauns ASV iedzīvotājs veicis sociālu eksperimentu, kurā noskaidroja, kādam personām ubagojot uz ielas palīdz vairāk.

Lai sociālajā eksperimentā attēlotu pēc iespējas dažādākas cilvēku grupas, vīrietis izveidoja divus tēlus- alkoholiķis un bez pajumtes palicis vientuļais tēvs. Eksperimenta rezultāti pārsteidz.

Šokējoši, bet garāmgājēji daudz labprātāk palīdzēja alkoholiķim gan ziedojot viņam naudu, gan uzmundrinot ar dažādām frāzēm. 

Savukārt, kad vīrietis uz ielas ubagojis kopā ar mazu meiteni, norādot, ka ir bez pajumtes palicis vientuļais tēvs, cilvēku attieksme bija vienaldzīga. Eksperimenta laikā pie vīrieša pienāca vien kāda cita bezpajumtniece, savukārt pārējie garāmgājēji vīrietim vien veltīja neizpratnes pilnus skaitienus. 

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.