14.jūlija jubilāre: seškārtēja Latvijas čempione sporta dejās Laura Blaubuka

«Dzimšanas diena jau tāpat ir svētki, bet, ja tevi atceras un sveic arī publiski, kā to dara Neatkarīgā, šie svētki kļūst vēl īpašāki,» atzīst šodienas jubilāre Laura Blaubuka © no Lauras BLAUBUKAS personiskā arhīva

«No dejām esmu aizgājusi un pēc tām pat neilgojos. Jo muguras problēmas, kuru dēļ pārtraucu dejot, mani joprojām pavada,» saka Laura Blaubuka, seškārtēja Latvijas čempione sporta dejās, dēliņa Gabriela (4) mamma un modeļu aģentūras 2b models skautinga direktore un modeļu trenere. Viņu šodien sveicam 28. dzimšanas dienā!

«Laiks skrien tik ātri! Jo īpaši ātri pagājuši pēdējie trīs četri gadi, kad visu laiku bija jāaizdomājas, cik tad man tagad ir gadu. Gadu skaits vēl nepaspēj iegulties manā apziņā, kad jau atkal nākamā dzimšanas diena!» smaidot saka Laura Blaubuka, atklājot, ka šodien viņa būs kopā ar saviem tuvajiem – vai kādā restorānā, vai sarūpēs svētku mielastu ģimenes pasēdēšanai mājās. «Tāpēc, ka darbdiena,» viņa paskaidro.

Jau vairākus gadus Lauras Blaubukas darbdienas paiet modeļu aģentūrā 2b models, ko vada viņas vīrs Agris Blaubuks, kurš savulaik plašāku atpazīstamību ieguva, kļūstot par titula Misters Latvija 2002 ieguvēju. «Mans darbs ir uzrunāt meitenes un aicināt viņas kļūt par modelēm. Tām, kurām ir talants un potenciāls, es mācu defilē un dodu dažādus padomus, lai viņas varētu kļūt par labām modelēm. Un vasara ir ļoti aktīvs meiteņu meklēšanas jeb skautošanas laiks, jo skola ir beigusies un notiek daudz dažādu pasākumu, kur var sastapt meitenes,» stāsta modeļu aģentūras 2b models skautinga direktore. Interesanti, vai viņa pati nekad nav sapņojusi kļūt par modeli? Laura atzīstas, ka 13–14 gadu vecumā par to aizdomājusies gan, bet vienlaikus pavisam reāli apzinājusies, ka ir šim darbam augumā par īsu. Turklāt tajā vecumā viņa aktīvi dejoja – garas stundas pavadīja deju zālē, gatavojoties sporta deju sacensībām. Un, dejojot pārī ar Valdi Škutānu, abi kļuva par vienu no titulētākajiem pāriem sporta deju pasaulē Latvijā.

Dejai atdevusi 14 gadu, pēdējos septiņus viņa vairs nedejo nemaz. «Kādu brīdi vēl mācīju dejot, trenēju mazos dejotājus, bet pēdējos trīs gadus vairs nedaru neko, esmu pavisam atgājusi no dejām. Protams, ja draugi precas un lūdz iestudēt kāzu valsi, es neatsaku, jo priecājos palīdzēt, bet tas vairs nav mans pamatdarbs.»

Laura uzsver: pēdējos četrus gadus pats galvenais pamatdarbs viņai ir būt par mammu dēliņam Gabrielam. «Tas prasa ļoti daudz laika un enerģijas, jo bērns ir visur jāvadā, jāizklaidē, jārāda un jāmāca jaunas lietas. Viņš mums ir liels ceļotājs, viņam patīk lidot, un, tā kā viņš ir salīdzinoši mierīgs, ņemam viņu līdzi visos darba braucienos – uz modeļu aģentūrām Parīzē, Ņujorkā, kas nozīmē, ka dēls ar mums kopā pavada ļoti daudz laika,» priecīgi stāsta Gabriela mamma. Laura atzīstas, ka bērna audzināšanā viņa ir diezgan principiāla mamma, bet Agris – tas, kurš dēlu ļoti lutina. Tētis arī ievirzījis dēlu uz vīru spēlēm – tikko sācis staigāt, mazais Gabriels jau fanojis par basketbolu. «Tik mazu trenēties vēl neņem, tikai no septiņiem gadiem, bet – viņam mājās jau ir savs basketbola grozs, un mēs bieži ejam uz VEF Rīga spēlēm. Viņam patīk arī dejot un arī labi sanāk, bet Gabriels saka, ka dejotājs viņš noteikti nebūs. Es neiebilstu, neko neuzspiežu, jo – ko viņš gribēs, to arī es gribēšu,» nosaka gādīgā māmiņa.



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.