Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Mirdza Martinsone joprojām bauda filmas "Mirāža" slavu

Izcilā latviešu aktrise Mirdza Martinsone ir lieliskā formā. Leģendārās kinofilmas «Mirāža» galveno varoni cilvēki uz ielas atpazīst pat tad, ja aktrise slēpj acis aiz saulesbrillēm. © f64

Tautā mīlētajai aktrisei Mirdzai Martinsonei Dailes teātrī jau sācies vasaras atvaļinājums. Tieši tādēļ brīvos brīžus aktrise pavada kopā ar saviem pieaugušajiem bērniem, kā arī apmeklē saviesīgus pasākumus. »Vakara Ziņas« slaveno aktrisi sastapa vīna galerijā «Noble Wine», kur norisinājās Latvijā pirmā specializētā vīna žurnāla prezentācija.  

Mirdza Martinsone šovasar ne tikai baudīs brīvdienas, bet arī filmēsies krievu kino. Pagaidām gan notiekot lomu sadale, tādēļ precīzas informācijas par lomām un kinofilmu skaitu nav. «Kamēr līgumi nav parakstīti, tikmēr arī nav ko stāstīt,» māņticīga ir Martinsone.

Aktrise krievu kino filmējusies arī pērnajā vasaras atvaļinājumā un aizvadītajā ziemas sezonā. Tiesa gan, precīzus kino darbus aktrise vairās nosaukt: «Kad mana mamma vēl bija dzīva, viņa visam sekoja līdzi un visu pierakstīja, un zināja visas manas lomas. Nu tā vairs nav, jo es pati nesekoju līdzi savai karjerai. Žēl.»

Jūnijā Mirdza Martinsone ieplānojusi pavadīt laiku kopā ar bērniem, jo jau jūlijā sāksies darbs pie seriāla. «Lai Dievs dod, ka ir laba vasara. Es nemīlu atpūsties publiskās vietās. Ja braucam uz jūru sauļoties, tad prom no cilvēkiem. Klausu saviem bērniem, kuri atzīst, ka tā nav atpūta, ja apkārtējie cilvēki visu laiku vēro un pēta viņu slaveno mammu. It sevišķi jau atbraucējiem patīk mani pētīt,» atklāj aktrise.

Bijušo Padomju Savienības valstu iedzīvotājiem Mirdza Martinsone joprojām asociējas ar detektīvfilmu «Mirāža», kur viņa atveidoja Džinniju Gordoni. «Protams, ir ļoti liels prieks, ka mani joprojām pazīst. Nesen biju Baltkrievijā un Maskavā, kur cilvēki nāca klāt, atpazina un teica labus vārdus. Savukārt mūsu pašu centrāltirgū pārdevējas man teica, lai ņemu nost saulesbrilles, jo mani tāpat neesot grūti atpazīt,» stāsta aktrise.