Policists protokolu ar 49 vārdiem sastāda 45 minūtēs

© Kristīne Ilziņa

Kāda sieviete, kuru policija pieķērusi šķērsojam ielu pie sarkanās gaismas, sociālajā tīklā facebook ziņo, ka 49 vārdu garais protokols par pārkāpumu sastādīts 45 minūšu laikā.

Kristīne Ilziņa 1.jūnijā publicējusi sašutuma pilnu vēstījumu par policijas darbu: "Šovakar 18.14 šķērsoju ielu pie sarkanās gaismas. Mani apturēja šie jaukie ceļu policisti: I. Boļšakovs un J. Beresņevs. Un te nu man jāsaka: VECĀKI, MĀCIET BĒRNIEM LASĪT UN RAKSTĪT! Lai aizpildītu še redzamo protokolu, policistam Staņislavam Beresņevam vajadzēja veselas 45 minūtes (Protokolā, kā es tikko saskaitīju, ir 49 vārdi !!! - tātad vidēji policists raksta ar ātrumu viens vārds minūtē?). Pat piedāvājos, lai viņi diktē, es aizpildīšu - būs ātrāk. Nē, tā nedrīkstot.


Stāvējām visi trīs. Pa ielu brauca mašīnas, krustojumu šķērsoja divi moči - viens pie dzeltenā, otrs jau pie sarkanā. Par tiem pašvaldības policija neatbildot.
Gāja laiks. Policists pildīja protokolu uz otrās vai trešās veidlapas (vismaz vienu saburzīja un ņēma citu). Un tad lika man parakstīties. Gribēju izlasīt - nē, es nedrīkstot ņemt protokolu rokās, lai lasītu. Viņš man paskaidrošot, kas tur ir, un man esot jāparaksta. Nepiekritu. Policists pacēla protokolu apmēram uz manu pusi un sacīja, ka lasīt es varot tikai šādi - kad protokols ir viņa rokās.

Jāparakstot esot noteikti, citādi to ieskaitīšot par nesadarbošanos. Un tas esot vēl viens pārkāpums. Piezvanīju Tomam Sadovskim, lai uzzinātu, kā ar godu izkļūt no situācijas. Izrādījās, ka manam parakstam būtībām neesot nozīmes, protokolā viss ir minēts, un man IR tiesības to neparakstīt. Tas NAV vēl viens pārkāpums, kā man tikko minēja policista kungs Beresņevs. Tā arī viņam pasacīju. Un ziniet, kas tad notika?


Viņš man piekrita!!! Kļuva krietni laipnāks, turēja protokolu tā, ka es to varēju ērti izlasīt, un vienīgi piebilda, ka manu pārkāpumu izskatīs šā gada 15. jūnijā 10.00 un mana neierašanās varot tikt uzskatāma par nesadarbošanos...


Rezumē: mīļie, nešķērsojiet ielu pie sarkanās gaismas! Šis pārkāpums mūsu valstij izmaksā gauži daudz: divu policistu nodarbināšana protokola rakstīšanā, administratīvā komisija (tajā taču arī, droši vien, ir vismaz divi cilvēki), pārkāpumi, kas pa to laiku tiek izdarīti... Un algas viņiem maksā no mūsu nodokļiem."

Izklaide

Jau devīto reizi izdota Latvijas “punk/hc” mūzikas izlase, ko veidojis grupas "Inokentijs Mārpls” līderis Raimonds Lagimovs jeb Dambis. Ieraksts pieejams gan kompaktdiskos, gan kasetēs.

Svarīgākais