Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Tautas deja pilnībā mainīja Olgas Rajeckas dzīvi

Olga Rajecka kā allaž enerģiska. LTV1 pozitīvo emociju šovu «Lai top» viņa atklāja kopā ar tautas deju kolektīvu. Olga lepojas, ka viņas izpildītās dziesmas dejas horeogrāfiju veidojis Jānis Purviņš. © f64

Dziedātāja Olga Rajecka, dziedot un griežoties tautas dejā, atklāja LTV1 pozitīvo emociju šovu «Lai top», kas veltīts Jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Tieši pirms diviem gadiem, pateicoties tautas dejām, pilnībā mainījās dziedātājas dzīve. Uz deju grīdas viņa sastapa savu vīru, skaņu inženieri Ivo Bankavu.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Olga atklāj, ka, pievēršoties dejošanai un iegūstot rūdījumu, viņai ļoti ērti uz skatuves ir apvienot gan dziedāšanu, gan dejošanu. «Ar tautas deju varu akcentēt latvietību. Dejošana mani ir krietni disciplinējusi un devusi vēl lielāku pārliecību par sevi. Tagad es braucu uz saviem koncertiem un man vienmēr ir līdzi tautas tērps. Otrajā dienā man atkal jāgludina blūze un jāņem līdzi svārki, apakšsvārki, zeķes un deju kurpes. Ja iepriekš manos skatuves tērpos neatņemama sastāvdaļa bija popa un roka mūzikas stilam atbilstošas košas kleitas, tagad tas ir tautas tērps. Zinu arī dažādas nianses, piemēram, kādas saktas var likt pie konkrēta tērpa,» stāsta Olga. Dziedātājas garderobe divu gadu laikā papildinājusies ar vairākām latviešu tautas tērpu sastāvdaļām. Nepieciešamības gadījumā tērpi arī tiek īrēti.

Kā Olga pirms diviem gadiem sadejojās ar savu vīru Ivo Bankavu, tā joprojām reizi nedēļā apmeklē Tautas deju ansambļa «Rotaļa XO» mēģinājumus. «Mēs pazīstami bijām jau vairākus gadus, bet tieši dejā notika kaut kas tāds, iespējams, brīnums, un mēs apprecējāmies,» viņa nosaka.

«6. un 7. jūnijā mūsu deju kolektīvs «Rotaļa XO» piedalīsies Jelgavas deju svētkos. Dejosim sešas dejas. Savukārt 21. un 22. jūnijā ar Tautas deju ansambli «Līgo» uzstāšos Jāņa Purviņa vadītā deju kolektīva 70 gadu jubilejas koncertā, kas notiks koncertzālē «Rīga», kur arī dejošu «Sidrabrasu», «Rakstu rakstus» un «Saule riet», kā arī dziedāšu «Buramdziesmiņu»,» lepna par aizraušanos ar tautas deju ir dziedātāja.