ASV kādai sievietei smadzenēs izveidojies milzīgs caurums

© scanpix

26 gadus vecā Portlendas iedzīvotāja Koula Koena jau kopš bērnības bija saskārusies ar pamatīgām problēmām ar matemātiku, orientēšanos apkārtējā vidē, un dažādām citām lietām, kuras nesagādāja itin nekādas problēmas viņas vienaudžiem. Izrādījās, ka meitenes smadzenēs ir citrona izmēra caurums, raksta NY Post.

Neskatoties uz to, ka K. Koenai bija lieliskas atzīmes angļu valodā un literatūrā, ārsti meitenei diagnosticēja "neapmācību" un "uzmanības trūkumu un hiperaktivitāti". Šādi slēdzieni tika izdarīti, jo meitene nespēja noteikt, kādā attālumā no viņas atrodas dažādi objekti, tāpat viņa nespēja izmantot pulksteni. Pēc meitenes vārdiem, cipari viņai bija "nesaprotamu zīmju kopums".

Tā turpinājās līdz brīdim, kad kāds no mediķiem ieteica meitenei uztaisīt galvas rentgenu. Tas atklāja, ka meitenei smadzenēs ir citrona izmēra caurums. Jāpiezīmē, ka šis caurums bija pildīts ar smadzeņu šķidrumu un bija patiesais iemesls meitenes dīvainajām kaitēm.

Pēc cauruma atklāšanas, mediķi nespēja pateikt, kā ārstēt šādu gadījumu. Interesanti, ka meitene vēlāk uzrakstīja grāmatu, par to, kā ir dzīvot ar caurumu smadzenēs, tā saucas "Gadījums ar galvu: manas smadzenes un citi brīnumi".

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.