PĀRSTEIGUMS: 10 gadus vecs bērns komponē miegā

© bbc.com

Kamēr citi 10 gadus veci bērni dodas uz skolu, spēlējas ar draugiem un dara visu pārējo, kas raksturīgs šāda vecuma bērniem, tikmēr 10 gadus vecā Alma Doičere pārņemta ar mūziku, vēsta portāls bbc.com

Šī  jaunā meitene demonstrējusi apbrīnojamu mūzikas talantu, kas ļāvis viņu salīdzināt ar tādiem pasaulslaveniem māksliniekiem kā Mocarts, Šuberts un Mendelsons. Būdama tikai 10 gadus veca, Alma radījusi jau vairākus klavieru un vijoļu mūzikas šedevrus, kas atskaņoti visā pasaulē.

Kā pati meitene stāsta, tad lielākā mūzikas iedvesma viņu sasniedz tieši miega laikā. Lai atcerētos katru noti, meitene nekavējoties pieceļas un visu pieraksta nošu grāmatās.

Lai gan meitene nenoliedz, ka ir savādāka kā pārējie 10 gadus vecie bērni, tomēr kā norāda pati Alma, tad arī viņa ir mēģinājusi būt „parasta”.

„Esmu vairākas reizes mēģinājusi spēlēties ar saviem draugiem, novērst uzmanību no mūzikas, taču nespēju. Manā galvā nemitīgi dzīvo mūzika-es dzirdu klavieru un vijoļu mūzikas skaņas, kuras nekavējoties vēlos pierakstīt.”