VAKARA ZIŅAS: Kad vispareizāk sākt jaunu un skaistu dzīvi?

Piln­mē­ness. Mē­ness fā­ze, ku­rā Mē­ness at­ro­das aiz Ze­mes un Sau­le pil­nī­bā ap­gais­mo vi­su Mē­ness re­dza­mo da­ļu. Jā­būt ap­do­mī­giem, ne­drīkst ļaut va­ļu dus­mām, rī­ko­ties emo­ci­ju ie­spai­dā. Jaun­u dar­bu uz­sāk­ša­nu pa­va­da risks – ja kaut kas no­ies grei­zi, tad tā pa īs­tam! Bū­tis­kus pa­sā­ku­mus la­bāk at­likt. © scanpix

Ik pa laikam cilvēkam rodas vēlme sākt jaunu dzīvi, kaut ko darīt labāk un citādi. Daži to apņemas realizēt, sākot no dzimšanas dienas, citi 1. janvārī, citi no nākamā mēneša, vēl citi – katru pirmdienu. Kad patiesi ir labvēlīgāks laiks jaunu lietu uzsākšanai vai kaitīgu ieradumu atmešanai?

Astroloģiski iespējams atrast piemērotu laiku gan jauniem pasākumiem, gan svara mazināšanai, gan kaitīgu ieradumu izskaušanai, un šī izvēle var saistīties gan ar Mēness stāvokļiem, gan individuālo gada ciklu. Taču pirmais nosacījums gribasspēks un vēlme kaut ko mainīt. Ja to nebūs, nekādas «labās zvaigznes» nelīdzēs.

Visam pamatā cilvēka individuālais horoskops

Diezgan bieži cilvēki teic, ka ar jaunu gadu sākšot jaunu dzīvi, taču patiesībā 1. janvārī astroloģiski nekas jauns nesākas. Ir dažādas sistēmas, un vienā no tām cilvēka individuālo gada ciklu rēķina robežās pusgadu pirms un pusgadu pēc dzimšanas dienas. Kad paiet piektais mēnesis pēc dzimšanas dienas, bioritmi sāk kristies, septītajā – kāpj uz augšu. Tad ir veiksmīgāk kaut ko darīt un apņemties. Tiesa, individuālajā gadā paveicamās lietas var uzsākt, ja tikko tas iesācies. Taču visam pamatu pamatā ir cilvēka individuālais horoskops, kurā redzamas visas tēmas, ar ko cilvēkam dzīvē jāstrādā, kas var sagādāt problēmas. Ja cilvēks nedara to, kas viņam dzīvē jādara, var rasties daudz problēmu.

Urāns un četrdesmitgadnieku krīze

Vēlme kaut ko mainīt var rasties arī dažādu planētu ciklu ietekmē. Piemēram, Marsam ir 2,5–3 gadu cikls, Jupiteram – 12 gadu, Saturnam – 29,5 gadu cikls. Un ļoti bieži cilvēki pirms 30 apstājas un aizdomājas – ko esmu dzīvē sasniedzis, ko vēlos darbā, ko privātajā dzīvē? Taču visspilgtāk cilvēki izjūt Urāna ietekmi horoskopā, un šis cikls saistās ar 41–42 gadu vecumu. Psiholoģijā to pazīst kā četrdesmitgadnieku krīzi, kad vīrieši bieži vien sarauj iepriekšējās laulības saites un aiziet pie jaunākām partnerēm. Dažkārt arī sievietes meklē citas attiecības, tomēr viņām tas vairāk «strādā» uz profesionālo jomu – ne viena vien maina nodarbošanos vai pievēršas privātajam biznesam.

Vienkārši jāpaskatās debesīs

Ja nav astroloģisku zināšanu vai vēlmes doties pie astrologa, tad vienkārši jāpaskatās debesīs (un arī kalendārā). Ļoti daudzas lietas kopš senseniem laikiem tiek darītas atbilstoši Mēness fāzēm un Mēness novietojumam zodiakā, ko mūsdienās norāda daudzi kalendāru izdevēji.

Šī «Mēness filozofija» ir vienkārša – kam vajag auglīgu attīstību un «pieaugumu», tas jādara augošā Mēness fāzē, kam jāmazinās, to vēlams darīt dilstošā Mēnesī. Nu, piemēram, noguldījumu uzkrājuma veidošanai vēlams veikt augošā fāzē, bet kredītu saņemt dilstošā.

Universālais Mēness cikls – augošs, dilstošs utt. – attiecas uz visiem, tas ir enerģētiski spēcīgs.

Kad doties pie friziera?

Arī matu frizēšana pakļaujas iepriekš minētajam Mēness «likumam». Ja griezīsim augošā Mēnesī, tie ātrāk ataugs, ja dilstošā, tad lēnāk. Savukārt augošā fāze «strādā» uz kuplumu un biezumu.

Par savu pieredzi žurnālam «Praktiskā Astroloģija» savulaik stāstīja aktrise un astroloģe Akvelīna Līvmane: «Es pa­ti ma­tus vien­mēr grie­žu ti­kai jaun­ā Mē­ne­sī, un tie ir bie­zi. Es­mu ar se­vi arī eks­pe­ri­men­tē­ju­si. Zie­mā ma­tus grie­zu, kad Mē­ness at­ro­das Lau­vas zī­mē, ve­cā Mē­ne­sī. Ne­pa­ti­ka. Pēc ne­dē­ļas gā­ju at­kal pie fri­zie­ra, iz­mai­ņas bi­ja var­būt da­ži mi­li­met­ri, bet ma­ti uz­reiz kļu­va ci­tā­di. Kā­da kun­dze, ku­rai ir 80 ga­du, sā­ka iet pie fri­zie­ra, kad Mē­ness Lau­vā vai Jau­na­vā. Pēc ga­da fri­zie­re at­zi­na, ka ma­ti kļu­vu­ši la­bā­ki. Vis­maz plā­nā­ki nav kļuvu­ši.» Vi­ņa ie­sa­ka pie­rak­stīt no­vē­ro­ju­mus – cik ātr­i at­au­ga na­gi pēc ma­ni­kī­ra ap­mek­lē­ju­ma, vai jaun­ā fri­zū­ra pa­ti­ka, kā re­aģē­ja āda pēc kos­me­to­lo­ģis­kas pro­ce­dū­ras. Ja ir bi­jis slik­ti, tad turp­māk ša­jā Mē­ness die­nā vai Mē­ness fā­zē kon­krē­tās pro­ce­dū­ras ne­va­jag veikt.

Kad vispareizāk sākt ievērot dietas?

«Augšanas» un «dilšanas» princips darbojas arī attiecībā uz dietām. Ja ir vēlme un vajadzība tikt vaļā no kāda lieka kilograma, tad vislabāk ar to sākt cīnīties, kad Mēnestiņš sācis dilt.

Ja iz­lemts tie­vēt, ne­pie­cie­šams mai­nīt ēša­nas re­žī­mu un ie­vē­rot to vi­sai il­gu lai­ku.

Kad Mē­ness iz­iet cau­ri Uguns sti­hi­jas (Auns, Lau­va, Strēl­nieks) zī­mēm, ir jā­ēd pār­ti­ka ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru. Ša­jās die­nās pār­ti­ka ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru la­bi uz­sū­cas or­ga­nis­mā un sniedz mak­si­mā­lu la­bu­mu. Ol­bal­tum­vie­lām lie­lā­ko­ties jā­būt dzīv­nie­ku iz­cel­smes. No ga­ļas tau­kus la­bāk at­da­līt un ga­ļu ga­ta­vot ar tvai­ku. Vē­lams, lai piens un biez­piens bū­tu ar ma­zu tau­ku sa­tu­ru. No sie­ra ša­jās die­nās va­ja­dzē­tu at­teik­ties, tā kā ta­jā ir pie­tie­ka­mi daudz tau­ku.

Kad Mē­ness at­ro­das Ze­mes sti­hi­jas zī­mēs (Vēr­sis, Jau­na­va, Me­žā­zis), var at­ļau­ties ap­ēst ko sā­lī­tu. Ša­jā lai­kā sāls pat uz­la­bo asins sa­stā­vu. Ja nie­res ir ve­se­las, var at­ļau­ties lie­tot uz­tu­rā sā­lī­tus gur­ķus, siļ­ķi vai sā­lī­tus riek­sti­ņus. To­mēr pro­duk­tus ar lie­lu ol­bal­tum­vie­lu sa­tu­ru vē­lams tik daudz ne­uz­ņemt.

Kad Mē­ness pār­vie­to­jas Ūdens sti­hi­jas zī­mēs (Vē­zis, Skor­pi­ons, Zi­vis), var se­vi pa­lu­ti­nāt ar ko gar­šī­gu.

Kad Mē­ness no­nāk Gai­sa sti­hi­jas zī­mēs (Dvī­ņi, Sva­ri, Ūdens­vīrs) – var pie­vie­not pār­ti­kā tau­kus. To­mēr la­bāk at­teik­ties no tau­kai­nas ga­ļas un iz­vē­lē­ties augu tau­kus, ku­ru ir daudz riek­stos un eļ­ļā. Ša­jās die­nās pa­ga­ta­vo­jiet sa­lā­tus ar eļ­ļu, var arī pie­vie­not maz­liet ga­ļas, pie­na, sie­ra.

Savukārt vienkārši atslodzes dienas var ievērot 12 stundas pirms un pēc jaunmēness un pilnmēness fāzēm.

FAK­TI

Mē­ness gra­vi­tā­ci­jas spēks Ze­mes okeānos iz­rai­sa bēgumus un paisumus. Ze­mes ūdens ap­valks iz­stiep­jas Mē­ness vir­zie­nā. Uz lī­ni­jas, kas iet caur Ze­mes cen­tru un Mē­ne­si, ir pai­sums – oke­ānos un jūrās ce­ļas ūdens lī­me­nis. Per­pen­di­ku­lā­rā vir­zie­nā ūdens lī­me­nis pa­ze­mi­nās, jo Mē­ness pie­vil­kša­nas spēks aiz­velk ūde­ni prom.

In­ter­ne­ta lie­to­tā­ju ak­ti­vi­tā­te kra­si pie­aug piln­mē­ness lai­kā, lie­ci­na kom­pā­ni­jas «Bri­tish Tele­com» da­ti. Pēt­nie­ki kon­sta­tē­ju­ši, ka in­ter­ne­ta lie­to­tā­ju ak­ti­vi­tā­tes gra­fiks ir cik­lisks, ar kā­pu­ma un kri­tu­ma pe­ri­odiem. Šie cik­li ilgst 29 die­nas, sa­krī­tot ar Mē­ness fā­zēm, tur­klāt ak­ti­vi­tā­tes mak­si­mums tiek fik­sēts tie­ši piln­mē­ne­sī.

Sāc tievēt atbilstoši horoskopa zīmei!

Cil­vē­kiem, kas dzi­mu­ši Auna ho­ro­sko­pa zī­mē, op­ti­mā­lo di­ētu vei­do pie­na pro­duk­ti, dār­ze­ņi, graud­au­gi, aug­ļi un riek­sti. Ga­ļu ēdien­kar­tē vajadzētu iekļaut ne vai­rāk kā 2–5 rei­zes ne­dē­ļā. Ie­tei­ca­mas zi­vis, rū­guš­piens, skāb­pie­na pro­duk­ti, kas sa­tur aci­do­fi­lo nū­ji­ņu (jo­gurts, aci­do­fi­lais piens un pa­sta).

Vēr­ša ho­ro­sko­pa zī­mes pār­stāv­jiem ie­tei­ca­mi skāb­pie­na pro­duk­ti, kas uz­la­bo zar­nu trak­ta dar­bī­bu un uz­tur to kār­tī­bā. Ir jā­ie­vē­ro at­slo­dzes die­nas, di­ētas, jā­veic fi­zis­kie vin­gri­nā­ju­mi. Va­ja­dzī­gs sabalansēts uzturs un ak­tīvs dzī­ves­veids.

Dvī­ņu zī­mē dzi­mu­ša­jiem mo­no­to­nas di­ētas ne­de­rēs. Vē­la­mi pie­na pro­duk­ti, bet ir jā­iz­vai­rās no mil­tu iz­strā­dā­ju­miem. Jā­lie­to mi­ne­rāl­ūdens, ne­sa­ldi­nā­tas tē­jas vai dār­ze­ņu bul­jons. Ie­tei­cams ēst se­šas rei­zes die­nā. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

Lē­nī­ga­jiem Vē­ža zī­mes pār­stāv­jiem ir ne­pie­cie­ša­ma sa­ba­lan­sē­ta di­ēta, kas ie­tver ga­ļu, pie­na pro­duk­tus, dār­ze­ņus, grau­du put­rai­mus, aug­ļus un za­ļu­mus. Vē­ža ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj put­rai­mi un graud­zā­les (ne­at­tī­rī­tā vei­dā), kā arī dār­ze­ņi – gan svai­gi, gan sau­tē­ti, se­viš­ķi bie­tes, kā­ļi un bur­kā­ni. Jā­ēd aug­ļi, bet jā­iz­vai­rās no pro­duk­tiem, kas sa­tur daudz cu­ku­ra.

Lau­vas zī­mē dzi­mu­šie ie­cie­nī­ju­ši daudz­vei­dī­gu, bet vieg­li pār­strā­dā­ja­mu uz­tu­ru ar ne­lie­lu ne­pie­sā­ti­nā­to tauk­skāb­ju dau­dzu­mu. Nav vē­lams ēst stre­sa stā­vok­lī. Ie­tei­ca­mi pro­duk­ti, kas pa­līdz at­jau­not spē­kus.

Jau­na­vām gar­šo siers, sal­du­mi un ka­fi­ja. Ne­re­ti ša­jā zo­di­aka zī­mē dzi­mu­šie ie­vē­ro ve­ģe­tā­rie­šu di­ētu, to­mēr uz­tu­rā ir jā­būt arī skāb­pie­na pro­duk­tiem, kas nor­ma­li­zē­ zar­nu trak­ta mik­ro­flo­ru. Uz­tu­rā jā­lie­to ke­fīrs, jo­gurts, mīk­stie sie­ri, vai­rāk dār­ze­ņu un aug­ļu sa­lā­tu, kas pa­līdz iz­va­dīt šlak­vie­las.

Sva­riem ir ne­pie­cie­šams uz­turs, kas iz­va­da no or­ga­nis­ma sār­ņus un uz­tur skāb­ju un sār­mu līdz­sva­ru. Ir va­ja­dzī­gas re­gu­lā­ras fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes. Efek­tī­vai no­tie­vē­ša­nai de­rēs jeb­ku­ra di­ēta ar ze­mu tau­ku un ogļ­hid­rā­tu sa­tu­ru ēdien­kar­tē.

Ziv­ju un Skor­pi­ona zo­di­aka zī­mes pār­stāv­jiem pie­mīt pa­lē­ni­nā­ta spē­ja asi­mi­lēt ol­bal­tum­vie­las, tā­pēc vi­ņiem būtu ie­tei­ca­ma ve­ģe­tā­rā di­ēta. Ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj vieg­li pār­strā­dā­ja­mas dzīv­nie­ku valsts ol­bal­tum­vie­las, vis­tas, lie­sa tī­ta­ra un te­ļa ga­ļa, liel­lo­pu ak­nas. Jā­lie­to riek­sti, so­ja un graud­au­gi, ne­drīkst aiz­rau­ties ar sal­du­miem, al­ko­ho­lu un trek­nu ga­ļu. Ja ir pro­blē­mas ar ve­se­lī­bu, pirms sākt di­ētu, vē­lams kon­sul­tē­ties ar die­to­lo­gu.

Strēl­nie­ka zī­mē dzi­mu­šo uz­tu­rā jā­būt daudz augu valsts ol­bal­tum­vie­lām, ko sa­tur so­ja, pu­pi­ņas, da­žā­du dār­ze­ņu sēk­las, val­riek­sti un ci­ti riek­sti. Strēl­nie­kam vē­lams ēst ne­at­tī­rī­tus rī­sus, žā­vē­tas mel­nās plū­mes. No ēdien­kar­tes jā­iz­slēdz trek­ni ēdie­ni. Ne­pie­cie­ša­mī­ba ie­vē­rot di­ētu ro­das re­ti, un vēl vie­na la­bā zi­ņa – de­rēs jeb­ku­ra.

Me­žā­ža zī­mes pār­stāv­jiem va­ja­dzīgs pro­te­īniem ba­gāts uz­turs, pie­mē­ram, put­na ga­ļa, lie­sa te­ļa ga­ļa, jū­ras dzīv­nie­ku ga­ļa, zi­vis. Jā­lie­to vai­rāk jo­gur­ta, aci­do­fi­lās pas­tas, ne­trekns biez­piens, kas uz­la­bo kuņ­ģa mik­ro­flo­ru. Vē­la­mas bie­tes, bur­kā­ni, ābo­li. Ēdien­kar­tē no­teik­ti jā­ie­kļauj se­zo­nas dār­ze­ņi un aug­ļi, ta­jā skai­tā ar­bū­zi, vīn­ogas, me­lo­nes.

Ūdens­vī­ra zī­mē dzi­mu­ša­jiem for­mu pa­lī­dzēs uz­tu­rēt fi­zis­kās ak­ti­vi­tā­tes. Ēdien­kar­tē jā­būt pie­na pro­duk­tiem, jū­ras vel­tēm, za­ļu­miem, cie­ta­jiem sie­riem. Ne­pie­cie­šams daudz­vei­dīgs uz­turs. Cu­ku­ru la­bāk aiz­stāt ar me­du. No kū­kām un cep­tiem ēdie­niem jā­at­sa­kās.

 

 

Svarīgākais