TESTS: Ko par tevi pasaka tas, kurš bērns ģimenē tu esi?

© Scanpix

Psihologi noskaidrojuši - pēc tā, kurš bērns ģimenē tu esi, iespējams pateikt šo to par tavu personību. Izlasi šos aprakstus un uzzini, vai pētniekiem ir taisnība.

Vecākie bērni: Pirmdzimtās atvases parasti ir ļoti dominantas, pašpārliecinātas. Šie bērni ir izteikti līderi ar augstu atbildības sajūtu un lielām ambīcijām. Šīs personības iezīmes pirmdzimtajiem raksturīgas tādēļ, ka jau kopš mazotnes uz viņiem tiek liktas lielas cerības, turklāt tiem bieži nākas rūpēties par saviem mazākajiem brālīšiem un māsiņām.

Vidējie bērni: Parasti ir ļoti sociāli aktīvi, diplomātiski, viltīgi un vairāk uz savas ģimenes veidošanu orientēti. Vidējiem bērniem ir daudz tuvu draugu un kontaktu ārpus ģimenes. Tas skaidrojams ar to, ka šiem bērniem no vecāku puses tiek mazāk uzmanības, tādēļ bērniņš mēģina to kompensēt ārpus radu loka. Tāpat, arī vidējais bērns bieži konkurē ar savu vecāko māsu/brāli, un, ja gadu starpība ir liela, tad priekšnoteikums veiksmīgai sadzīvošanai ir laba diplomātija no vidējā bērna puses.

Jaunākie bērni: Ģimenes jaunākie bērni parasti ir simpātiski un patīk apkārtējiem. Viņi ir jauki, mīlīgi, draudzīgi un pieraduši, ka visi viņus mīl un slavē. Jaunākie bērni ir arī radoši un dzīvi uztver viegli, bez liekiem uztraukumiem. Tomēr tiem raksturīga arī liela bezatbildība un bieži vien tie ir tik ļoti pieraduši, ka kāds par viņiem rūpējas, ka nespēj tikt galā pat ar šķietami vienkāršiem uzdevumiem. Izskaidrojums tam ir pavisam vienkāršs – par jaunākajām atvasēm jau kopš mazotnes rūpējās ne tikai vecāki, bet arī brāļi/māsas, turklāt viņam tiek visvairāk mīlestības un uzmanības. Tas veicina bērnā pārliecību, ka viņš ir mīlams un aprūpējams.

Vienīgie bērni: Parasti ļoti atbildīgi un mērķtiecīgi cilvēki. Vienīgie bērni uzaug vien pieaugušo sabiedrībā, tādēļ ātri nobriest. Uz tiem jau kopš mazotnes tiek liktas lielas cerības par ģimenes nākotni, tādēļ tie var kļūt pat apsēsti ar sava mērķa sasniegšanu. Diemžēl, vienīgie bērni bieži ir sociāli neveikli un nav raduši piekāpties un meklēt kompromisus.

Informācija sagatavota pēc psychologytoday.com

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais