Aminatai pagaidām veicas labi, žurnālisti sajūsmā

© publicitātes foto

Latvijas pārstāve starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Aminata Savadogo vakar “Wiener Stadthalle” arēnā pirmo reizi kāpusi uz lielās konkursa skatuves. Jau pirmajā dienā viņa tik ļoti sajūsmināja auditoriju, ka preses konferencē masu mediju pārstāvji pēc viņas uzstāšanās cēlās kājās un skaļi aplaudēja - Eirovīzijas dziesmu konkursa organizatori atzīst, ka tāda atzinība no mediju puses ir liels retums.

Aminatas dziesmas kvalitāte un priekšnesuma iecere izpelnījusies atzinību arī no Eirovīzijas producentu un tehniskā personāla puses. „Mēģinājums bija lielisks! Mani ļoti iedvesmo cilvēki, kas strādā pie šova radīšanas, viņi ir ļoti atsaucīgi, profesionāli un pretimnākoši. Tomēr pagaidām vēl esam tikai starta punktā, jo īstā enerģijas apmaiņa ar publiku un priekšnesuma apjoms būs tad, kad zālē būs skatītāji,” tā Aminata.

Šobrīd Latvijas pārstāves darba kārtība konkursā ir ļoti saspringta, bet šā gada Eirovīzijas radošā komanda ir profesionāla un komandas dalībnieki strādā ar pilnu atdevi, lai sasniegtu labākos iespējamos rezultātus. Īpaši tiek domāts par priekšnesumu, lai to padarītu atšķirīgu no pārējiem konkursantiem un atmiņā paliekošu, kā arī vēl vairāk izceltu dziesmas “Love Injected” muzikalitāti. Kā zināms, priekšnesuma mākslinieciskā direktore ir Nikolīne Refsinga, kura ir īpaši specializējusies ikoniska dizaina un vizuālā koncepta radīšanā dažādiem gan lieliem, gan maziem televīzijas šoviem un mūziķu priekšnesumiem. Viņa uzskata, ka Aminata ir no citiem atšķirīga skatuves māksliniece, tāpēc, veidojot skatuves noformējuma konceptu, Refsinga vēlējusies saglabāt dziedātājas tēlu un padarīt to pēc iespējas spēcīgāku un spilgtāku.

“Es domāju, ka šīs dienas mēģinājums parādīja patieso Aminatas unikalitāti. Turklāt ir patīkami, ja visi darbojas kā viena komanda, atbalstot mūsu idejas un ieceres, lai Aminatas priekšnesums būtu patiešām kas īpašs Eirovīzijas finālā Vīnē,” norāda Refsinga.

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisināsies jau 60. reizi, piedalīsies 40 dalībvalstis. Aminata piedalīsies otrajā pusfinālā 21. maijā un uzstāsies ar desmito kārtas numuru. Viņai būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvjiem. Lai tiktu finālā, savā pusfinālā jāiekļūst desmitniekā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais