Bukmeikeri: Latvijai ir 57% varbūtība iekļūt Eirovīzijas finālā

© F64

Iespēja, ka Latvijas pārstāve Aminata Savadogo iekļūs Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, ir 57%, prognozē "Optibet" eksperti.

Vislielākā varbūtība izkļūšanai no pusfināla - 89% - tiek prognozēta Igaunijai, bet Lietuvas iespēja iekļūt finālā tiek paredzēta ar 70% varbūtību.

Tiek prognozēts, ka Igaunija varētu uzvarēt ar 7,5 %varbūtību, savukārt Latvijai un Lietuvai uzvaras varbūtība ir vien 1%. Vislielāko iespēju uzvarēt bukmeikeri paredz Zviedrijas pārstāvim. Iespēja, ka konkursā uzvarēs zviedrs Mons Selmelēvs, ir 25%. 19% varbūtība uzvarēt ir Itālijai. Izredzes uzvarēt ir arī Eirovīzijas jaunpienācējai Austrālijai, kuras iespēja uzvarēt tiek prognozēta ap 13,5%. Savukārt pavisam neliela iespēja iegūt 1.vietu ir Somijai, kuras iespēja uzvarēt ir ap 4%, kā arī Krievijai, Azerbaidžānai, Slovēnijai un Norvēģijai, kuru uzvara tiek prognozēta ar 2% un 3% varbūtību. Bukmeikeri norādījuši, ka pārējām valstīm iespēja uzvarēt ir pavisam niecīga.

Jau ziņots, ka šogad Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs Savadogo ar dziesmu "Love Injected".

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisināsies jau 60.reizi, piedalīsies 40 dalībvalstis. Latvija ar Aminatas izpildīto "Love Injected" piedalīsies otrajā pusfinālā 21.maijā un uzstāsies ar desmito kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvjiem. Nozīmīgs būs arī ģenerālmēģinājums 20.maijā, jo tajā konkursa dalībniekus vērtēs žūrija, kuras viedoklis veido 50% no vērtējuma.

Eirovīzijas fināls notiks 23.maijā. Abus pusfinālus un finālu varēs vērot tiešraidē abos Latvijas Televīzijas kanālos, kā arī Latvijas Televīzijas mājaslapā "ltv.lv" un portālā "lsm.lv". Pirmo reizi LTV7 ēterā koncerts būs skatāms ar surdotulkojumu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais