13. maija jubilārs: Ghetto Games aizsācējs Raimonds Elbakjans

«Saviem draugiem dzimšanas dienā parasti novēlu: «Dod, Dievs, tev veiksmi un daudz, daudz veselības! Ar pārējo tu pats tiksi galā!» To arī man varat novēlēt,» saka šodienas jubilārs Raimonds Elbakjans © Publicitātes foto

«Es uzskatu, ka viss, ko šajā dzīvē vēlamies un gribam piedzīvot, ir mūsu pašu rokās. Dzīvo, dari un piedzīvo! Un es esmu pārliecināts, ka katram cilvēkam pienākas tik daudz, cik viņš ir pelnījis,» saka Raimonds Elbakjans, vērienīgākā ielu sporta un kultūras kustības Ghetto Games aizsācējs un organizētājs, Ghetto Family dibinātājs un biedrības Streetbasket prezidents.

Viņam šodien 29. dzimšanas diena, un, kā jau ierasts 13. maijā, šovakar pulksten 19 Grīziņkalnā tiks dots starts nu jau septītajai Ghetto Games sezonai. Šodien pilnīgi jaunā veidolā atklāsies gan pats Grīziņkalns, gan Ghetto parks, kam pilnībā mainījusies konfigurācija, ko sportiskie jaunieši noteikti spēs novērtēt. Šovakar ielu sporta veidu un veselīga dzīvesstila piekritēji tiks iepazīstināti ar jaunajiem sezonas pasākumiem un sporta veidiem.

«Tā kā man nav darba, bet ir tikai nodarbošanās, un Ghetto Games ir mans dzīvesveids, es atļaujos savu dzimšanas dienu apvienot ar jaunās sezonas atklāšanas svētkiem. Un, ja kādreiz to labprāt afišēju, tad tagad šo faktu esmu lūdzis izņemt no scenārija, lai netraucē pasākuma norisei,» saka Raimonds Elbakjans. «Tie, kuri pie mums nāk, tāpat zina, ka 13. maijs ir arī mana dzimšanas diena, un man tāpat ir kaudzēm apsveikumu, kas, protams, ir ļoti patīkami. Kā jau jebkuram,» viņš atzīst.

«Es kādreiz nesapratu, kad vecie teica, ka ar katru gadu jūtas arvien jaunāki. Bet tagad saprotu – es arī nejūtu, ka paliktu vecāks. Ja jaunībā par daudzām lietām baigi cepos, tad, gadiem ejot, esmu daudz ko izpratis un uz daudz ko spēju skatīties pavisam mierīgi – jā, var būt tā, un var būt arī tā. Tīņa uzbudinājums un pirmais rāviens, kas visiem ir ļoti emocionāls, man ir pārgājis, esmu palicis drusciņ mierīgāks un, ja bļauju, tad tikai stila pēc,» smaidot stāsta šodienas gaviļnieks.

Atsaucis atmiņā Ghetto Games pirmo sezonu, Raimonds Elbakjans neslēpj, ka lielākais sentiments viņam šodien ir redzēt sev līdzās tos pašus cilvēkus, savus domubiedrus, ar kuriem pirms septiņiem gadiem viss aizsākās. «Patiesībā, Gheto Games ir pareizo cilvēku kopā sanākšanas rezultāts. Jo nav nekādu argumentu, lai tik mazā valstī, kāda ir Latvija, būtu tik liels projekts tik mazai auditorijai. Bet tas ir, un tas dzīvo! Un tikai tāpēc, ka reiz sanāca kopā pilnīgi fanāti, kuriem likās ļoti svarīgi palīdzēt jauniešiem pilnveidot sevi, sniegt iespēju pozitīvā vidē sportot, lietderīgi pavadīt brīvo laiku un attīstīt talantus. Un, kad es redzu, ka tie puiši, kuri kādreiz nāca pie mums spēlēt, ir izauguši par kārtīgiem večiem, ka viņiem jau pašiem ir bērni, es zinu, ka pēc dažiem gadiem viņi arī savus bērnus vedīs uz Grīziņkalnu un jutīs līdzi viņu veiksmēm, un pārdzīvos par neveiksmēm. Jo tradīcijās ir milzīgs spēks. Un es esmu pārliecināts, ka nākotnē tā arī būs – ka visi aktīvie vecāki gribēs ievirzīt savu bērnu getiņā, lai tieši tur viņš izdzīvo savus pavasara gadus,» cerīgs ir Ghetto Games aizsācējs.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.