RECENZIJA: "Hardcore Superstar" - "HCSS"

© publicitātes foto

  Pēc grupas nosaukuma varētu domāt, ka šie te nu gan ir kādi baisuļi, kas „griež” pārskarbo metālmūziku, vai ne? Patiesībā „Hardcore Superstar” ir „hard & heavy” un glemroka krustojumu izpildoša četrotne no Zviedrijas, tiesa, ar pamatīgu stāžu. Gēteborgas grupa pastāv jau no 1997. gada, un savā diskogrāfijā var ierakstīt jau desmit studijas ripuļus. Protams, nekādi lielie panākumi tiem nav bijuši, taču dzimtajā Zviedrijā šo komandu zina ļoti labi.

Pie grupas stūres jau no pašiem tās pirmsākumiem ir vokālists Joakims Bergs un basģitārists Martins Sandvīks, kuriem pašlaik palīdz ģitārists Viks Zino (sastāvā no 2008. gada) un arī bundzinieks Magnuss Andreasons (no 1999. gada). Biežas koncertsērijas, tostarp arī Japānā un citās tālās valstīs, lokālas nozīmes balvas – tas joprojām ļauj „Hardcore Superstar” turēties pie labas dzīvības un apgādāt mūzikas veikalus ar savu jaunāko produkciju.

PAR. Nekāda vaina, laba fona mūzika „hard & heavy” cienītājiem, kuru gaume aizķērusies 80. gadu beigās. Ir pa kādai labai dziesmai, piemēram, „Don’t Mean Shit”, „Party ‘Til I’m Gone” un „Touch The Sky”. Kaut kas uz grupas „L.A.Guns” pusi.

PRET. Parasts ierindas albumiņš, tādu ir tūkstošiem. Un kādu augsto mākslu šie zviedru vīri vēlējušies demonstrēt ar teju astoņas minūtes garo gurdeno kompozīciju „Fly”? Nav skaidrs. Kopumā – galīgi nekā īpaša, ja šo albumu nenoklausīsieties, nebūsiet neko zaudējuši.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais