VAKARA ZIŅAS: Roberto vadīs jaunu pavāršovu

© Santa Sergejeva

Dziedātājs Roberto Meloni pieņēmis izaicinājumu vadīt «RīgaTV 24» pavāršovu «Labs ēdiens labiem draugiem. Ar Roberto». 100 darbadienas pie viņa viesosies kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks un mācīs Roberto vienu savu īpašo recepti. Gada nogalē receptes tiks apkopotas un izdotas grāmatā, ko Roberto veltīs savai mammai Gavinai tālajā Sardīnijā.

Iepazīs latviešu virtuvi

Roberto sarunā ar »Vakara Ziņām« atzīst, ka viņš prot pagatavot vienkāršus ēdienus, taču par lielu virtuves speciālistu sevi nevarot dēvēt. Taču par to viņš nebēdā. Roberto galu galā ir šovmenis, pie kura ciemosies viesi, kas paši prot gatavot savu firmas ēdienu. «Manā virtuvē taps visdažādākie ēdieni. Gribu visiem parādīt, ka latviešu virtuve nav tikai kartupeļi, dilles un pelēkie zirņi. Pie manis nāks viesi, un katrs iepazīstinās ar savu ēdienu,» stāsta dziedātājs. Jāpiebilst, ka Roberto ir ārkārtīgi viesmīlīgs, viņam patīk uzņemt arī savās dzimtas mājās latviešus, kas viesojas Ardarā. Tad galdi vai lūst no ēdienu pārbagātības.

Jaunā šova «Labs ēdiens labiem draugiem. Ar Roberto» virtuvi Roberto iekārtojis kopā ar raidījuma producenti Guntu Kuļbansku. «Virtuve man atgādina vecāku mājas Ardarā. Te novietotas īpašas piemiņas lietas – La Madalenas salas arhipelāga krāsainā dabasskatu grāmata, vecāku un māsu fotogrāfijas, kā arī Sardīnijas karogs un citas lietas,» atklāj Roberto.

Vadot pirmos raidījumus, Roberto piedzīvojis īstas ugunskristības, kad, darbojoties ap plīti, nosvilinājis rokām spalvas. «Liesmas gāja pa gaisu, un es pēc tam smaržoju kā cepta cuciņ!»

Kā Roberto veiksies, skatītāji var sekot līdzi katru darba dienu pulksten 12.00 kanālā «RīgaTV 24».

Latvijā karstasinīgais itālis dzīvo jau 12 gadus, un jau pirmajos mēnešos viņš ļoti centīgi mācījās latviešu valodu. «Esmu šeit ļoti labi integrējies. Es mīlu Latviju, un man te patīk. Te ir ārkārtīgi jauki un sirsnīgi cilvēki,» viņš stāsta.

Mamma raud, dēlu ieraugot TV ekrānā

Visas raidījumā pagatavotās receptes tiks apkopotas vienā grāmatā, kas būs kā dāvana Roberto vecākiem — mammai Gavinai un tētim Augustīno 56 gadu kāzu jubilejā, ko viņi ar lielām svinībām atzīmēs šā gada septembrī. Roberto mamma ir īpaši dārgs un tuvs cilvēks. Mamma ir bijusi tā, kas allaž vienojusi kuplo dzimtu, kā arī bijusi ģimenes maka turētāja.

Gavina ir ļoti emocionāla un allaž pārdzīvo par dēlu, kā viņam klājas tālajā Latvijā. Mamma raud, gan satiekot dēlu, gan pavadot viņu uz Latviju, gan runājot pa telefonu un redzot dēlu TV ekrānā vai uz kāda žurnāla vāka. Pavisam nesen vecāki apguvuši skaipu, un tagad mamma aizvien biežāk zvana dēlam, jo šīs sarunas neko nemaksā. Jauno Roberto raidījumu var noskatīties arī internetā, tādēļ Ardarā visa kuplā saime – Roberto brāļi un māsas – sapulcējas vecāku mājās un vēro šovus. 

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais