Latvijas hokeja fani nokaitinājuši viesnīcas īpašniekus

© twitter; ekrānšāviņš

Latvijas hokeja fanu allaž izcēlušies ne tikai ar skaļu līdzi jušanu saviem mīluļiem hokeja laukumā, bet arī ar kārtīgu ballēšanos. Kā zināms, lielākā daļa Latvijas hokeja līdzjutēju dzīvo t.s. "Latviešu tornī", jeb studentu kopmītņu tipa viesnīcā, uz kuras durvīm vakar parādījās aicinājums netrokšņot.

Jau rakstījām, ka latviešu fanus ir pamanījuši arī vietējie likumsargi un sabiedriskā transporta kontrolieri. Arī Prāgā nezināšana neatbrīvo no atbildības, tāpēc līdzjutējiem jau ir nācies samaksāt ievērojamus sodus gan par braukšanu bez biļetes, gan par ielas šķērsošanu neatļautā vietā, gan arī... par dabisko vajadzību kārtošanu krūmiņos. Sods par pačurāšanu ir 500 kronu jeb apmēram 20 eiro, kas, kā saka paši Prāgas iedzīvotāji, esot ļoti maz, jo parasti sodus uzliekot līdz pat 1500 kronām. Sods par ielas šķērsošanu neatļautā vietā – 500–800 čehu kronu.

Tikmēr, lai pierādītu, ka Latvijas līdzjutēji ir labākie pasaulē, ministrija aicina čempionāta apmeklētājus ievērot Čehijas likumus un paražas.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam norisinās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā spēlēs ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.