NESANĀK IEPAZĪTIES? Izlasi šos padomus!

© scanpix

Kuram gan nav gadījies ieraudzīt kādu simpātisku svešinieku un vēlēties pieiet viņam/i klāt un uzsākt patīkamu sarunu? Portāls nra.lv apkopojis dažus padomus ar kuru palīdzību iespējams veiksmīgi iziet uz kontaktu ar nepazīstamiem cilvēkiem.

1. Esi pašpārliecināts! Ja vien situācija nav pagalam nepiemērota, dodies klāt sev interesējošajai personai bez baiļu. Pašpārliecinātība vienmēr ir pozitīva īpašība un galu galā, kas ir ļaunākais, kas varētu notikt? Ja nepieiesi klāt un neapjautāsies, kā šo personu sauc un kādi ir viņas kontakti, tu to tā arī nekad neuzzināsi.

2. Iepazīsties “stilīgi”. Nevienam cilvēkam nepatīk, ja ar viņu iepazīstas vien viņa izskata dēļ. Protams, tīri objektīvi vizuālais tēls ir pirmais, kas piesaista uzmanību, tomēr frāze - “Tu esi tik skaists/a, tādēļ iedod man savu telefona numuru,” liks cilvēkam sajusties kā gaļas gabalam un tu par sevi radīsi patukša cilvēka iespaidu. Labāk sākt iepazīšanos ar kādu smieklīgu joku vai interesantu jautājumu. Tā tev izdosies iekarot cilvēka simpātijas, jo cilvēkiem patīk runāt par sevi un ja izdosies sevi interesējošo personu sasmīdināt, tu jau šim cilvēkam asociēsies ar pozitīvām emocijām.

3. Esi konkrēts. Kad ar otrā punkta palīdzību ir izdevies iekarot savas simpātijas uzticību, netērē laiku garām sarunām, bet uzreiz ķeries pie “lietas” un jautā šīs personas kontaktinformāciju. Protams, dzīvē gadās visādi, bet visbiežāk ar tik tikko iepazītu cilvēku nebūs pārāk daudz kopīgu tēmu, kuras jūs varēsiet apspriest. Ja iestāsies neveikls klusums vai tu uztraukumā pateiksi ko muļķīgu, tavas iespējas iegūt personas kontaktus mazināsies. Ja pajautāsi numuru vai to kā personu atrast sociālajos tīklos, tev būs gana daudz laika apdomāties par ko pēc tam varēsi ar viņu runāt.

Tomēr arī to nepieciešams darīt gana eleganti. Labs piemērs ir teikt, “Man šķiet, ka mums ir ļoti daudz kopīga un man gribētos tevi labāk iepazīt, bet man tagad jāskrien. Es drīkstu palūgt tavu telefona numuru, lai mēs kādreiz varētu satikties?

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.