5 neierasti un noderīgi veidi kā izmantot sāli

© Youtube

Sāls ir ne tikai garšviela, ko pievienot ēdienam, bet arī palīgs mājas darbos. Piedāvājam iepazīt 5 veidus kā sāli izmantot citādāk kā ierasts.

1. Gludekļa tīrīšanai- ja gludekļa virsma kļuvusi netīra, to iespējams notīrīt ar sāli. Kamēr gludeklis karsējas, jāņem cepamā papīra loksne un jāpārklāj tā ar sāli. Vismaz minūti "jāgludina" sāls, tādējādi atbrīvojot gludekļa virsmu no uzkrātajiem netīrumiem.

2. Ja uz pannas piededzis ēdiens, to visvieglāk notīrīt, pārklājot pannu ar sāli un pievienojot nedaudz ūdens. Jau pēc 10 minūtēm piedegušais ēdiens un tauki būs daudz vieglāk notīrāmi.

3. Ja trauku mazgājamā švamme kļuvusi taukaina un netīra, to uz nakti jāievieto ūdenī, kam pievienots daudz sāls. No rīta švamme atkal būs tīra un gatava lietošanai.

4. Lai tīrītu vannu, iespējams izveidot pašam savu tīrīšanas līdzekli, sajaucot sāli un terpentīnu proporcijā 1:1. Pirms iegūtās pastas lietošanas ieteicams atvērt vannasistabas logu un lietot gumijas cimdus. Ar paštaisīto tīrīšanas līdzekli vanna atkal būs balta.

5. Mājās iespējams pagatavot arī līdzekli aizdambējušās vannas tīrīšanai. Ceturtdaļa glāzes sodas jāsajauc ar ceturtdaļu glāzes sāls, ieberot to tieši caurulē. Iegūtajai masai jāuzlej virsū puse glāzes etiķa. Kamēr 15 minūšu laikā ķīmiskā reakcija palīdzēs likvidēt aizdambējumu, nepieciešams uzvārīt karstu ūdeni, ko ieliet vannā, lai aizskalotu ķimikālijas no caurules.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais