RECENZIJA: "Ace Of Base” - "Hidden Gems”

© publicitātes foto

Vai kāds vēl atceras zviedru popa četrinieku „Ace Of Base”, bez kuras hitiem „All That She Wants”, „Happy Nation”, „The Sign” un „Lucky Love” 90. gadu pirmajā pusē nebija iedomājama neviena diskotēka vai ballīte? Ja atgādina, tad droši vien atceras, bet citādi – diez vai.

 

Izrādās, ka šī grupa joprojām dvašo, taču oficiāli tās sastāvā ir palikuši tikai abi puiši – Jonass Berggrēns un Ulfs Ekbergs. Šī grupa tika izviedota 1990. gadā, bez abiem minētajiem tās sastāvā bija arī Jonasa māsas Linna un Dženija, kuras uzsākušas solokarjeru. Pirms pieciem gadiem Berggrēns un Ekbergs mēģināja reanimēt ierasto četrinieka shēmu, pieaicinot divas meitenes Klāru Hagmanu un Džūliju Viljamsoni, tika pat izdots albums „The Golden Ratio” (2010), kam gan nebija panākumu. Neskatoties uz to, „Ace Of Base” joprojām skaitās viena no populārākajām zviedru grupām – tās ieraksti pārdoti vairāk nekā 30 miljonu kopiju apmērā, un vairāk ir spējušas tikai „ABBA” un „Roxette”. Grupa gan turpina uzstāties, taču lielākoties mūsu pašu „Diskonaktij” līdzīgos pasākumos. „Hidden Gems” nav labāko dziesmu kompilācija, šajā ripulī gan apkopotas dziesmas, kasierakstītas laikā no 1991. līdz 2005. gadam, taču nekad nav izdotas vai arī ir, bet dažādu albumu limitētajās versijās jeb B pusēs. Jāpiebilst, ka šogad izdotas arī četru „Ace Of Base” albumu remāsterētās versijas.

PAR. Kas tad mums te ir? Tipisks „Ace Of Base”, jebkuru dziesmu varētu droši sūtīt uz Eirovīziju. „Would You Believe” laikam ir dziesma, kas kalpojusi par sagatavi „Lucky Love” radīšanai, taču pēc tam atlikta maliņā – vismaz tā izklausās, bet izklausās neslikti. Gluži laba ir arī „No Good Lover”, bet vislabākā – „Make My Day”, par kuru gan nav skaidrs, kāpēc tā netika izdota albuma „Da Capo” (2002) ēras laikā. Starp citu, par to un pārējo dziesmu vēsturi var izlasīt CD bukletiņā, kurā Berggrēns ar Ekbergu dalās savās pārdomās par to, kāpēc ar konkrēto gabalu gadījies tā un nekā citādāk.

 

PRET. Par „Ace Of Base” dziesmu kvalitāti katram varētu būt savs priekšstats, bet „Hidden Gems” iekļautas dziesmas, kas nav iekļautas jau izdotajos albumos. Skaidrs, ka tās tur nav tikušas ne jau tāpēc, ka tolaik būtu netīšām aizkritušas aiz kumodes un piemirstas, bet to kvalitātes dēļ – potenciāli hiti zemē nemētājas. Tātad paši variet iedomāties, kas iekļauts šajā diskā... Komentāri lieki.

 

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais