Keitija Perija Rīgai gatavo šokējošu šovu

© publicitātes foto

Šīs nedēļas vērienīgākais muzikālais notikums jau pavisam drīz – svētdien, 15. martā „Arēnā Rīga” ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies viena no pēdējo gadu aktuālākajām zvaigznēm, amerikāņu dziedātāja Keitija Perija.

Keitijas Perijas tūre “Prismatic World Tour” veltīta mūziķes fenomenāli veiksmīgajam ierakstam “Prism”, kas sasniedza pirmo vietu gan Britu salās, gan ASV. Dziedātājas trešais studijas albums tika izdots 2013. gada nogalē, debitējot pirmajā vietā “iTunes” 97 valstīs, tādējādi sasniedzot Perijas karjeras labākos pārdošanas rezultātus un kļūstot par 2013. gada pieprasītāko ierakstu ASV sieviešu izpildītāju konkurencē. Kopš tā izdošanas “Prism” pārdots vairāk nekā 6 miljonos eksemplāru. Jaunās tūres šovs solās būt īpaši vērienīgs, skatuvei aizņemot gandrīz pusi no „Arēnas Rīga” laukuma, tāpēc laukumā būs pieejamas 2400 stāvbiļetes, ierasto 4500 vietā.

Paredzams, ka „Prismatic” turneja tiks kronēta par vienu no tehniski iespaidīgākajām šajā gadā – par saviem šoviem Keitija Perija saņēmusi pašas cildinošākās atsauksmes. „No akrobātiem, mirdzošiem kaķa kostīmiem, ugunīgām ģitārām, piepūšamām šampanieša pudelēm līdz neskaitāmām skatuves transformācijām – Keitijas šovi ir varoņdarbi,” par jaunās turnejas koncertiem sajūsminās ietekmīgais britu laikraksts „The Independent”. Pati mūziķe jauno koncerttūri raksturo kā „svētkus acīm”: neskaitāmas kostīmu maiņas, seši cēlieni, kuros klātesošie tiks aizvesti teatrālā laika ceļojumā no Senās Ēģiptes līdz 80. gadu spilgtajām ballītēm, iespaidīgas skatuves transformācijas – tas raksturo Keitijas Perijas jauno uzvedumu.

Jāatgādina, ka dziedātāja tūri uzsāka jau pērn maijā, sniedzot vairākus koncertus Lielbritānijā, bet pēc tam turpināja vērienīgo „Prismatic World Tour” otrā okeāna krastā – ASV. Gan koncertu apmeklētāji, gan mūzikas apskatnieki turnejai velta slavinošākās atsauksmes. „Koncertā ir tik daudz, ko redzēt, ka tas dažbrīd šķiet neticami! Dejotāji, kas ģērbušies kā mirdzoši kareivji. Ģitāristi, kas no saviem instrumentiem šauj uguni. Gaisa akrobāti, kas izpilda cirka cienīgus un galvu reibinošus trikus. Uguns un daudz salūta! Un pati Keitija Perija, turoties pie baloniem, lido pāri skatītājiem. Pilnīgs neprāts pozitīvā nozīmē!” – tā par izpārdoto šovu ASV galvaspilsētā rakstīja „The Washington Post”. Jāpiebilst, ka februārī Keitija Perija ar grandiozu priekšnesumu uzstājās “Super Bowl” izcīņas puslaika šovā, kuru TV ekrānos noskatījās 118,5 miljoni (!) cilvēku.

Atsauksmes par tūres notikumiem izklausās tik ārkārtīgi „garšīgi”, ka te vairs nav daudz jādomā – iet [uz šo koncertu], neiet vai varbūt vēl par to padomāt, protams, ka jāiet! Starp citu, nevajadzētu palaist garām arī Keitijas koncerta iesildošo daļu, jo tajā uz skatuves kāps angļu dziedātāja un dziesmu autore Charli XCX, kuras dziesma „Boom Clap” tika augstās vietās daudzu valstu topos, turklāt zemē metamas nav arī citas viņas kompozīcijas. Briest interesants vakars!

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.