Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

Klārksons atstādināts: vai tās ir "Top Gear" ēras beigas?

© Warren Allott/The Telegraph

Populārā TV šova "Top Gear" viens no vadītājiem Džeremijs Klārksons ir atbrīvots no saviem darba pienākumiem, bet šovs ir izņemts no raidlaika, ziņo telegraph.co.uk

Iemesls šādām negaidītām izmaiņām ir kolorītā Dž. Klārksona konflikts ar vienu no šova producentiem. BBC savā oficiālajā paziņojumā atklāj, ka notiek dienesta izmeklēšana, "pēc strīda ar producentu, Džeremijs Klārksons uz laiku ir atbrīvots no savu pienākumu izpildes, tik ilgi, kamēr notiek dienesta izmeklēšana. Pagaidām neviens cits nav atbrīvots, taču skaidrs, ka "Top Gear" šo svētdien netiks pārraidīts. BBC plašākus komentārus šobrīd nesniegs." 

Neoficāla informācija liecina, ka emocionālais šova vadītājs pagājušajā nedēļā ir mēģinājis iesist kādam no šova producentiem, taču šī informācija līdz BBC ir nonākusi tikai šonedēļ.

Jāpiezīmē, ka šis nebūt nav vienīgais skandāls, kurā iesaistīts Dž. Klārksons. Kā zināms, viņš vienā no saviem BBC pārraidītajiem pagājušā gada maija raidījumiem bija citējis kādu pazīstamu pantiņu, izmantojot rasistiskus vārdus, par ko Dž. Klārksons saņēma brīdinājumu. Auto raidījuma vadītājs pēc tam atvainojās par saviem izteikumiem.

Dž. Klārksons arī pārkāpa pārraides noteikumus "Top Gear" speciālizlaidumā Mjanmā (Birmā), jo izmantojis rasistisku vārdu, kurš bija nepieņemams, jo "neiekļāvās kontekstā".