"Grammy" laureāts Smits: Es nekoncertēšu Krievijā

© Scanpix

Britu popzvaigzne Sems Smits nekoncertēs Krievijā sliktās izturēšanās pret geju kopienu dēļ. Hita "Stay With Me" izpildītājs atklāti atzinis, ka ir homoseksuāls.

"Es nebraukšu uz Krieviju. Tur ir mani fani, taču es nevaru tur doties, jo attieksme pret homoseksuāļiem ir briesmīga," britu laikrakstam "The Sun" sacīja 22 gadus vecais dziedātājs. "Varētu domāt, ka ASV šajā ziņā ir progresējusi, taču arī tai vēl ļoti garš ceļš priekšā. Varu tikai iedomāties, kā ir citās valstīs."

"Mani sadusmo tas, ka īpaši Lielbritānijā mēs domājam, ka tagad viss ir kārtībā. Ne tikai attiecībā uz homofobiju, bet arī rasismu. Taču patiesībā viss nav kārtībā. Mums vēl daudz ir jādara," uzskata Smits.

Krievijā nav atļautas viendzimuma laulības un partnerattiecības, kā arī 2013.gadā ar likumu tika aizliegta "homoseksuālisma propaganda" nepilngadīgajiem.

Izklaide

Intars Rešetins ar mūziķu komandu Valsts svētku priekšvakarā aicina uz koncertuzvedumu “Mazliet par mīlestību”, kas būs stāsts par mūsu vērtībām un skats uz latviešiem svarīgiem jautājumiem caur iemīļotām dziesmām un interesantiem stāstiem. 

Svarīgākais