Atrastas Latvijā glītākā čelliste un vijolniece

Čelliste Laima Ērkšķe (labajā pusē) un vijolniece Laura Elīza Muskare vispirms piesaistīja uzmanību ar slaidajiem augumiem un efektīgajiem tērpiem, bet pēc tam apbūra ar spēlētprasmi. © f64

Par atraktīvāko nupat notikušā projekta „Moontalk” albuma prezentācijas dalībnieku kļuva grupas ģitārists Reinis Briģis, kurš turklāt bija līdzi arī atvedis divas glītākās koncerta dalībnieces – augumā ļoti slaidas čellisti un vijolnieci.

 

Pazīstamais mūziķis Reinis Briģis (iepriekš spēlējis grupā „Double Faced Eels” un kopā ar Arti Dvarionu projektā „Tā Tā Tā”) koncerta sadaļai šoreiz piesaistījis divas J. Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēknes – čellisti Laimu Ērkšķi un vijolnieci Lauru Elīzu Muskari. Lai viņas spētu nospēlēt „Moontalk” dziesmu, protams, bija nepieciešama arī nošu partitūra. „Pirmoreiz rakstīju notis,” atzinās Reinis. „Dabūju no viņām divnieku...”

„Patiesībā viņš dabūja vēl mazāk – viņam nācās visu pārrakstīt!” sarunā ar „nra.lv” jokoja Laima. „Nē, nē, nebija jau tik traki, Reinis ir ļoti talantīgs cilvēks,” viņa pielaboja. Laima piespēlēja projektam „Euphony” nesenajā „Supernovas” konkursā, kam ierakstu darbi veikti pie Reiņa – tā arī iepazinušies. Kad viņš uzaicinājis uzspēlēt šajā nelielajā koncertiņā, tad vijolniece tālu nav bijusi jāmeklē – abas ar Lauru ir ne tikai no vienas skolas, bet arī kopā spēlē kvartetā „Kvartz”.

Uz piesardzīgo iebildi, ka viņas augums ir tik lielam instrumentam kā čells ļoti piemērots, Laimai atbilde kabatā nebija jāmeklē: „Garuma ziņā vai platumā?” Nopietnāk stāstot meitene piebilda, ka „instrumentu piemēro pēc auguma, tā vispār nav problēma.” Jāpiebilst, ka čells ar visu kasti un notīm sver kādus 7 – 8 kilogramus. „Čells – smags instruments? Nešanas ziņā - jā, bet spēlēt to ir īsts baudījums pašai sev un gan jau arī citiem no tā rodas kāds prieks.”