RECENZIJA: "Legacy ID” - "Genesis”

© publicitātes foto

Jau tradicionālajā un ikgadējā Latvijas Metālmūzikas gada balvu pasniegšanas ceremonijā (starp citu, šai balvai kopumā tika pieteikti 14 albumi, EP un izlases) rīdzinieku apvienība „Legacy ID” ieguva izcilākās debijas prīzi un – pilnīgi pelnīti.

Šī grupa izveidota pirms diviem gadiem, tās sastāvā ir Andis Jēkabsons (vokāls), Artis Apinis (ģitāra), Andrejs Ņikitins (basģitāra) un Ivars Logins (bungas). Ir pieejams arī laikam pilns saraksts ar grupām, kurās šie mūziķi spēlējuši agrāk, un tas nudien ir garš un iespaidīgs: „Suffocate The Mediocrity”, „Subvert Dystopia”, „The Bleeding Dolphin”, „Audrey Fall”, „Kumosiņš”, „Laikā Pirms”, „2tie”, „Fūgotāji”, „Theatrum”, „Powergy”, „The Blowtorch”, „Double Diese”, „Haptic”, „Blinded Memory”. Ja par „Legacy ID”, grupa tiek uzskatīta par progresīvā roka/metāla pārstāvi, lai gan par šādu apzīmējumu varētu padiskutēt – viņu mūzikā ir arī kaut kas no „old school thrash”, kaut vai kompozīcijā „Chameleon”, kas mazliet „atsit” agrīnos „Testament” vai/un „Voivod”. Debijas albumā ir iekļautas desmit kompozīcijas, kas piedāvā klausītājam gan dziesmas no grupas pirmsākumiem jaunās skaņās, gan arī vēl nedzirdētus gabalus. „Agrāk rakstītās dziesmas stāsta par tādām tēmām kā iekšējā cīņa, baiļu pārvarēšanu, neticību sev un skarbo dzīves realitāti. Savukārt jaunākās runā par vispārīgākām tēmām, piemēram, tādām kā indivīda lomu sabiedrībā, pakļaušanos sabiedrības noteikumiem, spēju palikt masu kultūras un valdošo ekonomisko sistēmu spiediena nesalauztam.”

PAR. Ir labs! Albums ir pārdomāts, pie visām dziesmām piestrādāts, te nav tikai maukšana maukšanas pēc, tā teikt, lai iespējami smagāk un ātrāk. It īpaši ieteicamas ir dziesmas „Chamaleon” un „Grand Finale” ar interesantu sākumu un perfektu kulmināciju to noslēgumā. Žēl, ka līdz loģiskam galam nav izdevies noslēgt kompozīciju „Collateral Damage”, kas sākas tik daudzsološi.

PRET. Albums lēni „pielec”, arī apskatniekam šī iemesla dēļ tas sākotnēji pagāja garām teju nemanīts. Vokālam trūkst spēka un enerģijas – tas ir „Legacy ID” lielākais mīnuss, jo instrumentāli viņi ir ļoti jaudīgi.

Svarīgākais