Pilna istaba "Dievu ēdiena"

Ikvienam, kurš piedalījās šokolādes gardumu pagatavošanas mākslas meistarklasē, bija iespēja likt lietā savu radošumu un no šokolādes, marcipāna, kraukšķīgiem medus cepumiem un karameļu skaidiņām izveidot pašam savus saldos našķus © F64

Šokolāde tulkojumā no grieķu valodas nozīmē «Dievu ēdiens». To rekomendē noguruma likvidēšanai un garastāvokļa uzlabošanai. To uzskata par mīlestības un kaisles elementu, un tas ir saldākais veids, kā atzīties mīlestībā.

Interjera un delikatešu centrā mc2 Krasta ielā ir atklāts unikāls mākslas darbs – dabiska izmēra 20 m2 liela istaba, kurā visas detaļas ir pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes. Tās autore ir šokolādes skulptore Jeļena Klimenta no Lietuvas, kura brīnumainas figūras no «dievu ēdiena» veido jau apmēram 15 gadu. «Laikam dvēselē esmu māksliniece,» viņa nosaka un atklāj, ka pēc profesijas ir transporta sistēmu menedžere. «Man vienmēr ir paticis visu ko veidot, un, kad manās rokās nonāca šokolāde, man tā uzreiz iepatikās. Ar to strādāt ir tik viegli, gluži kā ar plastilīnu. Varbūt tāpēc izvēlējos tieši šo materiālu, jo pēc dabas esmu diezgan slinka,» viņa pasmaida un teic, ka šokolādes figūru veidošana ir vienlaikus viņas hobijs un maizes darbs.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais