Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto

Dažas idejas, kā un kur pavadīt nedēļas nogali

VALENTĪNA ROKENROLS

Latviešu roka klasiķis Harijs Zariņš piektdien, 13. februārī, koncertzālē Rīga kopā ar grupu Colt un solistiem Aiju Andrejevu, Alex, Antru Stafecku, Dināru Rudāni un Ati Ieviņu uzstāsies koncertā Mīlas rokbalādes. Svētdien šī programma izskanēs arī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē. Abi koncerti veltīti tāda paša nosaukuma kompaktdiska iznākšanai. Tajā dzirdams Harija Zariņa romantiskais repertuārs, kas sacerēts, savulaik ilgus gadus spēlējot grupā Opus Pro un mūsdienās vadot Ogres rokerus Colt. Kaut dziesmu vairākums jau pieskaitāms pašmāju roka zelta fondam, Mīlas rokbalādēs tās skanēs jaunās versijās. Izņēmums ir Opus Pro nevīstošie hiti Rozā lietus un Šonakt, kas albumā iekļauti oriģinālajos ierakstos. «Iznāk gandrīz mans autorvakars. Esmu teksta vai mūzikas autors visām dziesmām. Pārsvarā – gan teksta, gan mūzikas. Būs arī vecie Opus Pro gabali. Dažos no tiem mēs ar Colt būsim pavadītājgrupa Alex, kura balss tos gluži vai kā klintī iecirtusi. Citiem – kā Pēdējā pietura un Vienīgā – esam uztaisījuši jaunas versijas, jo liekas, ka tiem ir sava vieta vēsturē un tie labi skan arī šodien. Protams, spēlēsim arī dziesmas, kas nav no jaunā albuma – ne pilnīgi visas būs balādes, bet mīlestība gan tajās būs,» saka Harijs.

NO SIRDS SIRDIJ

Šopiektdien, 13. februārī, pulksten 21 jau trešo reizi labdarības akcijas No sirds sirdij ietvaros klubā Friends norisināsies koncerts – izsole, kurā piedalīsies pazīstami Latvijas kultūras un mākslas darbinieki. Visi izsolē savāktie līdzekļi tiks ziedoti bērnu onkoloģiskās slimnīcas fondam. Būs iespēja iegādāties izsoles objektus, kurus ir veidojuši TV raidījumu vadītāji Ieva Adamss, Aleksandrs Šuņins, Jeļena Gricuka, radio pārraižu vadītājas Natālija Olesika un Ilona Jahimoviča, Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins un daudzi citi. Uzstāsies Natālija Tumševica, Diāna Pīrāgs, Liera Šteina un Alekss Silvers, kluba rezidenti Dima Miļeņins un Kamilla Kļaviņa, kā arī daudzi citi izpildītāji. Akcijā piedalās tūkstošiem iedzīvotāju, kas atnesuši savus darbus uz īpašiem pieņemšanas punktiem, lai palīdzētu mazajiem pacientiem, kā arī pārstāvji no citām valstīm, kas tieši veido suvenīrus, rotājumus, kartiņas un gleznas. Šie darbi netiks pārdoti, bet gan atdoti par ziedojumiem.

ŠOKOLĀDES IZSTĀDE

Atzīmējot Svētā Valentīna dienu, 13. februārī Interjera un delikatešu centrā mc2 Krasta ielā tiks atklāts unikāls mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas ir pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes. Līdz ar to Rīga kļūs par vienu no tām nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurās ir tikusi izveidota šāda – 20 kvadrātmetrus liela, no īstas šokolādes pagatavota istaba! Tā būs atvērta apskatei līdz pat 22. martam. Saldā istaba sastāvēs no vairāk nekā 50 elementiem. To starpā – mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds, zem kura apgūlies suns utt. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā.

AUKSTĀ MODE

Sestdien, 14. februārī, Kalnciema kvartāls aicina uz Aukstās modes izpārdošanu –dienu, kad satiksies Latvijas modes dizaineri un mākslinieki, izpārdodot ziemas kolekcijas apģērbus, aksesuārus un apavus. Šajā dienā Kalnciema kvartāls atvadīsies no pēdējām ziemas paliekām un gatavosies pavasarim kopā ar tādiem populāriem Latvijas zīmoliem kā Woolings, YAYOI, Skinny Latvian, Zvēru dārzs, Watch Me, Hebe, Žoržs, Tatis, Petra.lv utt., kas tirdziņa apmeklētājiem piedāvās savu produkciju par īpašām izpārdošanas cenām ar atlaidēm pat 50+ % apmērā.

PIEKTDIENA PIEKTDIENĀ

Kur iet atzīmēt tā saucamo melno piektdienu, tas ir dienu, kad piektdiena iekrīt 13. datumā? Protams, ka uz klubu Melnā piektdiena! Šajā Rīgas smagās mūzikas cienītāju citadelē šādās dienās jau ierasti tiek rīkoti koncerti, un izņēmums nav arī šī reize, uzstāsies komandas Zieminieki, Sovvaļnīks, Diseim, Urskumug, igauņu Aghor, Mayla, Yomi.

TEĀTRIS BĒRNIEM

Svētdien, 15. februārī, Dailes teātrī notiks radošā darbnīca bērniem Papīra pārvērtības. Krāsojot Aleksandru Čaku, ko zīmējumos iemiesojis mākslinieks Aivars Vilipsons, darbnīcas dalībnieki varēs izzināt slavenā dzejnieka bērnības piedzīvojumus. Tiks skandētas Čaka dzejas rindas un veidota apziņa, kā rūpēties par dabas aizsardzību.

SUPEREIROVĪZIJA

Šosvētdien, 15. februārī, pulksten 21.20 LTV1 varēs vērot autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2015 pusfinālu, kurā astoņi dalībnieki sacentīsies par iekļūšanu finālā. «Svētdien sāksies īstā cīņa – mēs visi kopā esam atbildīgi par to, kurš no izpildītājiem pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas konkursā Austrijā. Sekot līdzi un atbalstīt savus favorītus var ne tikai Latvijas teritorijā dzīvojošie – internetā esam nodrošinājuši augstas kvalitātes tiešraides iespējas un aicinām skatītājus arī ārpus Latvijas aktīvi iesaistīties lēmuma pieņemšanā un izmantot balsošanas iespēju internetā – tā ir bezmaksas, un balsot var ikviens interesents no jebkuras pasaules malas,» aicina projekta vadītāja Ilze Jansone. Tāpat kā pirmajās divās tiešraidēs, arī šoreiz izpildītājus un autorus vērtēs gan žūrija, gan skatītāji, bet uzvarētāju finālā noteiks tikai skatītāju balsojums. Līdz pusfinālam tikuši ElektroFolk, Aminata, MNTHA, Markus Riva, Antra Stafecka, Euphony, Framest un Rihards Bērziņš.

Svarīgākais