Ventspilī atklās "Jūras vārtu" Jauno zāli

© ventspils.lv

Piektdien, 13. februārī, plkst. 20.00 ar mūziķa Dream Koala (Berlīne) un pašmāju apvienības “Kasetes” koncertu tiks atvērta Ventspils teātra nama “Jūras vārti” Jaunā zāle, kas turpmāk būs vieta dažādām kultūras norisēm ārpus ierastā – vietējo un ārvalstu mūziķu koncertiem, teātra un dejas izrādēm, kino un citiem pasākumiem.

Ar skatuves vārdu Dream Koala pazīstams divdesmit gadus jaunais elektroniskās mūzikas mākslinieks Indi Fereira Dasilva (Yndi Ferreira DaSilva). Brazīļu izcelsmes mūziķis dzimis Parīzē Francijā, taču nu jau vairāk kā gadu par savu mājvietu izvēlējies Berlīni. Dream Koala, kura daiļradē apvienotas elektronisko mūzikas instrumentu radītas ritma sekcijas ar ģitārspēli un delikātā falsetā izpildītu dziedājumu, kopš 2011. gada izdevis vairākus īsspēlējošos (no ‘extended play’ angļu valodā) ierakstus. Vizuāli iespaidīgais un apokaliptiskais video dziesmai “Odyssey” un pagājušā gada maijā publiskotais ieraksts “Earth. Home. Destroyed.” mūziķa radošajiem centieniem piesaistīja plašāku gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu un pasākumu organizatoru uzmanību. Dream Koala uzstājies “CMJ” rīkotajos koncertos ASV un vairākos aizgājušās vasaras festivālos, sniedzis intervijas žurnālam “Vogue”, interneta medijam “Noisey” un citiem ietekmīgiem par mūziku rakstošiem plašsaziņas līdzekļiem.

2015. gadā Dream Koala plāno sniegt koncertus dažādās vietās pasaulē, kā arī kopā ar draudzeni pievērsties savas mūzikas ierakstu izdevniecības attīstīšanai.

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais