VAKARA ZIŅAS: Ugunsgrēka aktieris Pujāts šķirti no sievas dzīvo zvejnieka būdiņā

© TV3 publicitātes foto

Aktieris Edgars Pujāts (44) viens dzīvo savā lauku īpašumā Nīcas novada «Mazdzintarniekos». Ikdienā viņš strādā Liepājas teātrī un nupat sācis filmēties populārajā TV3 seriālā «UgunsGrēks», kur atveido Silvijas Felzenbaheres mīļāko Manfrēdu Ķirsi. Tādēļ katru pirmdienu Pujāts sēžas automašīnā un mēro ceļu uz galvaspilsētu, kur Maskavas ielā norisinās seriāla filmēšana.

 

Holivudas sapnis izsapņots

Izrādās, uz «UgunsGrēku» Edgars Pujāts aicināts jau pagājušajā gadā, bet tad bijis aizņemts, filmējoties seriālā «Eņģeļu iela». Taču šogad no piedāvājuma nav atteicies. Pats smejas: «Uz Holivudu vairs neaizbraukšu, un kino tirgus nemaz nav tik liels. Man nav ko zaudēt. Jāizmanto katra iespēja savā profesijā, kur tas vien iespējams. Un «UgunsGrēkam» ir augsti reitingi. Domāju, ka manai profesionālajai karjerai tas nekaitēs un tikai sekmēs atpazīstamību,» spriež Liepājas aktieris.

Edgars kā allaž ir atsaucīgs dažādiem projektiem. Savulaik ar paša sagatavotiem muzikāliem priekšnesumiem apbraukājis Latvijas teātrus. Par iespēju darboties arī citā teātrī aktieris teic: «Nekad nesaki nekad! Pašreiz – šajā mirklī, šajā brīdī, šajā gadā – es strādāju Liepājas teātrī. Par nākotni nevaru spriest. Tas viss ir likteņa rokās. Man vienmēr bijis interesanti, ja ir kādi saistoši piedāvājumi, bet šajā brīdī kaut ko krasi mainīt nevēlos.»

Aktieris atzīst, ka jaunais gads viņam iesācies ne tikai ar jaunu lomu seriālā, bet arī ar interesantu izrādi, kas pašlaik top Liepājas teātrī. «Režisors Dž. Dž. Džilindžers strādā pie izrādes «Paradīze» – šo lugu viņš pats atradis. Nevaru vēl daudz runāt, jo tikai tagad esam sākuši strādāt – mācāmies tekstus. Man ir interesanta loma – būšu Lucifers. Pirmizrāde paredzēta 13. martā,» stāsta aktieris.

Manfrēds Ķirsis gaida skatītāju vērtējumu

Edgars atzīstas, ka iepriekš «UgunsGrēka» notikumos neesot iedziļinājies laika trūkuma dēļ. «Esmu redzējis šad tad seriāla reklāmas. Ja ieraugu kādu no saviem kolēģiem, ar kuru nācies pabūt kopā, tad ir interese noskatīties sēriju.»

Raksturojot savu atveidoto seriāla varoni Manfrēdu Ķirsi, liepājnieks atklāj: «Scenārijs diezgan precīzi uzrakstīts. Manfrēds ir tēls, kurš nav izveidojis veiksmīgu karjeru, nav piepildījis savus sapņus par aktiera profesiju.»

Manfrēds ir sieviešu izmantotājs, kurš izliekas par miljonāru no Dienvidāfrikas. Vaicāts, vai aktieris reālajā dzīvē atbalsta vīriešus, kuri izmanto daiļo dzimumu, viņš noliedz, ka jelkad šādi būtu rīkojies ar sievietēm. «Negribu sevi ne slavēt, ne celt debesu augstumos, bet es neizmantoju sievietes. Es sievietēm dāvinu ziedus. Gan sievai Santai, gan citām sievietēm. Kas vēl vairāk vīrietim var sniegt baudījumu kā sievietei radīt prieku?!» iesaucas aktieris. Viņš secina, ka ļoti daudz mūsdienu sabiedrībā ir vīriešu, kuri izmanto daiļā dzimuma pārstāves.

Savu nākotni seriālā aktieris vērtē mierīgi: «Tēls ir ļoti interesants. Kad parādīšos televīzijā, tad arī sāksies runas. Uz to jau balstās visi TV seriāli, līdzko ir jaunpienācējs, parādās jaunas vēsmas un asinis. Tad jau redzēsim, ko runās cilvēki. Kā vienmēr sākumā man ir liels uztraukums, īsti nezinu, kas, ko un kā. Un nav laika ilgi domāt, kā to tēlu veidot. Pirmās reizes sanāk tāda taustīšanās. Ja skatītāji pieņems manu atveidoto varoni, tad turpināšu filmēties, ja nepieņems – arī nekādas vainas. Iesim tālāk.»

Lepns par dēliem Kristapu un Madaru

Par privāto dzīvi un ģimeni Edgars daudz stāstīt negrib. Vien zināms, ka savā lauku īpašumā Nīcas novada «Mazdzintarniekos» viņš saimnieko viens. Aktiera vecākais dēls Kristaps (23) nupat atgriezies no Zviedrijas, kur strādājis celtniecībā. «Tas nav spēlēt Brēmenes muzikantu. Paskatījās, ko nozīmē stabils darbs. Kā viņš pats teica, tā bija arī disciplīna. Varbūt dēlam radās kādas pārdomas nākotnei? Šī pieredze dēlam nākusi par labu, un arī radoši viņš pastrādājis – sarakstījis jaunas dziesmas. Ja man radīsies brīvāks laiks, iespējams, izveidosim kaut ko kopīgu. Ir dažādas idejas, bet es vēl negribu stāstīt – ja izrunā, nekas nesanāk… Kristaps raksta dziesmas, bet viss ir jānoved līdz galam, tāpēc, domāju, jāķeras pie realizēšanas. Katrā ziņā man ir prieks, ka viņš ir radošs cilvēks, bet viņš ir tikai ceļa sākumā. Ir daudz jāstrādā un jāmācās. Jāapvieno darbs ar mācīšanos. Kristaps nepabeidza Liepājas mūzikas skolu. Novēlu viņam turpināt izglītoties. Otrs dēls Madars (18) ir praktiskāks un studē loģistiku. Es viņam tagad mācu vadīt automašīnu. Drīz sāksim braukt pa pilsētu – uzmanieties, drīz Pujāti brauks! Nākamgad Madars studēs 3. kursā, un viņam būs stabila profesija. Liepāja kā nekā ir ostas pilsēta. Varu lepoties ar abiem dēliem. To man neviens nevar atņemt.»

Zvejnieku būdiņas vietā sapnis par māju

Par dzīvi laukos savā saimniecībā «Mazdzintarnieki» Bernātos Edgars saka: «Dvēselē esmu kārtīgs lauku puika, tas ir skaidrs. Esmu dzimis Saldus pusē – Lutriņos. Mammīte Rudīte joprojām tur dzīvo, viņai ir lauku saimniecība, un viņa nevar bez tās. Mammai ir laba veselība, un viņa labi jūtas. Esmu audzis četru bērnu ģimenē. Man ir divas māsas un brālis. Katrs no mums ir aizgājis savā dzīvē. Es, redz, ņemos pa saviem «Mazdzintarniekiem». Nu jau arī ziemā. Tur man ir ļoti labi. Siltumu palīdz uzturēt brīnišķīga čuguna krāsniņa,» teic aktieris un atklāj, ka nākotnē ieplānojis celtniecību – pagaidām tik tāda zvejnieka būdiņa vien esot. «Man tagad nācis klāt vēl viens sunītis – Džubars. Viņā ir kaut kas no kaukāzieša. Visi tagad baidās, ka nu vairs nevarēs pie manis ciemos atbraukt, jo kaukāzietis mājās. Mēģināšu viņu audzināt mīļi un cilvēciski.»