Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

3. februāra jubilārs: Vents Armands Krauklis

«Es neesmu no tiem, kuri izvairās no svētkiem, jo uzskatu, ka tā ir laba iespēja atkal satikt radus un draugus,» saka Valkas novada domes priekšsēdētājs un kapelas Bumerangs mūziķis Vents Armands Krauklis. Attēlā – kopā ar sievu Līgu Avotu-Kraukli © Venta Armanda KRAUKĻA personīgais arhīvs

«Es esmu tas cilvēks, kuru neiejūsmina tortes, es vairāk priecājos par īpašām dzimšanas dienas kotletītēm,» smaidot saka Valkas novada domes priekšsēdētājs un kapelas Bumerangs mūziķis Vents Armands Krauklis.

Otrdienās Valkas novada domes priekšsēdētājs parasti brauc uz Rīgu, un tā nu ir sagadījies, ka arī savā dzimšanas dienā viņš būs galvaspilsētā, kur Latvijas Pašvaldību savienībā būs intensīva darba diena. «Spriedīsim, kā labāk organizēt jaunizveidotās reģionālo attīstības centru apvienības darbu,» viņš konkretizē un atklāj, ka šodien dzimšanas diena ir arī viņa vidējam dēlam – Ventam Paulam Krauklim, kuram paliek 24 gadi. Un tas nozīmē, ka pēc darba viņi satiksies kādā no Vecrīgas krodziņiem un kopā ar saviem tuvajiem paēdīs svētkus vakariņas dubultdzimšanas dienai par godu. «Un tad es braukšu uz māju, lai pašā vakarā vēl pasēdētu arī ar mazo dēliņu Tomasiņu (3), kurš nebūs līdzi uz Rīgu. Bet ballīte radiem un draugiem ar nelielu nokavēšanos būs sestdienas vakarā,» stāsta šodienas jubilārs, piebilstot, ka viņam kā domes priekšsēdētājam brīvdienas gan ir ļoti nosacītas. Arī šīs nedēļas nogalē viņš strādās – darbosies žūrijā starptautiskajā jauniešu estrādes solistu un deju grupu konkursā Bordertown beat (Robežpilsētas ritmi),kas sestdien notiks Valgas kultūras namā, bet svētdien – Valkas kultūras namā. «Žūrijā darbosies arī mans labs draugs Ingus Ulmanis, kas nozīmē, ka varbūt vakarā bišķiņ kopā padziedāsim.»

Vents Armands Krauklis stāsta, ka viņam patīk svētki, patīk svinēt jubilejas. «Pagājušogad, kad bija mana apaļā jubileja, bija gruntīga svinēšana ar lielu dziedāšanu un dancošanu. Jā, es neesmu no tiem, kuri izvairās no svētkiem, jo tā ir laba iespēja atkal satikt radus un draugus.»

Bet atkal uz skatuves satikt kapelu Bumerangs var ļoti, ļoti reti – vien reizi vai divas gadā. «Pagājušogad pilsētā pirmoreiz noorganizējām Melodiskās mūzikas svētkus Vilciens «Rīga–Valka», kas notika 2. augustā un ko apmeklēja cilvēki ne tikai no tuvējiem novadiem, bet no visas Latvijas. Šogad tas notiks otro reizi, un jau zināms, ka tas būs 1. augustā. Tad atkal sanāksim visi kopā un uzspēlēsim, un tie būs īsti svētki ne tikai Bumeranga cienītājiem, bet arī mums pašiem,» stāsta slavenās Valkas kapelas līderis.

Viņš izstāsta arī, kā paiet Valkas novada domes priekšsēdētāja ikdiena. «Nevar teikt, ka esmu tikai Valkā. Jo mēs jau dzīvojam Valkā-Valgā, kas patiesībā ir viena pilsēta divās valstīs – mums ir liela sadarbība ar igauņiem, daudz kopīgu pasākumu. Tāpat ir jāizbrauc arī uz pagastiem, diezgan daudz jābraukā uz citām pašvaldībām, citreiz uz Rīgu sanāk braukt divas reizes nedēļā. Nav tā, ka sēžu tikai uz vietas. Darbs ir intensīvs, bet vienlaikus arī ļoti interesants.»

Uz jautājumu, ko viņam jubilejā novēlēt, Vents Armands Krauklis atteic, ka viņam praktiski viss ir. Bet nu veselību, protams, vienmēr var novēlēt. «Ja jaunībā par šādu vēlējumu tikai pasmaidīju, tad tagad es esmu tajos gados, kad šo novēlējumu jau novērtēju un gribu, lai tas arī piepildās. Bet, ja vēlējums neattiektos tikai uz mani personīgi, tad es vēlētos, lai cilvēkiem ir vairāk uzņēmības, vairāk optimisma un mazāk negatīvisma. Par to man būtu prieks un gandarījums, un man kā domes priekšsēdētājam tas arī palīdzētu strādāt.» Viņš gan negrib sūdzēties par Valkas pilsētas un Valkas novada iedzīvotājiem, jo kopumā tur dzīvojot daudz darbīgu cilvēku, visās jomās, arī fanātiķi labā nozīmē. Un uz viņiem arī turas attīstība. «Taču, ja šādu cilvēku būtu vairāk, mēs visi dzīvotu daudz, daudz labāk. Un vēl labāk būtu, ja šos entuziastus tik ļoti neaprietu un nemēģinātu apkarot. Bet mums Latvijā diemžēl ir tā, ka uz vienu darītāju ir vismaz pieci kritiķi. To redzam visās jomās, un tas ir slikti un gremdējoši.»