RECENZIJA: Jenny May - "Tev paveiksies”

© publicitātes foto

Ieraugot dziedātāju Jenny May tandēmā ar Roberto mistiskajā konkursā „Supernova” (viņai gan tur diez ko labi neklājās), pēkšņi ienāca prātā, ka no Maijas frontes jau kādu laiku nav dzirdēti nekādi muzikālie jaunumi. Izrādās, ka šobrīd viņai ierakstu studijā top jauna dziesma, taču lielākie plāni saistās ar vasaru.

„Mans ir parāds pret sevi - neuzrīkotā desmit gadu jubilejas tūre. Ir doma laboties,” tā Jenny May. Jāpiebilst, ka pērn rudenī dziedātāja tieši savai uz skatuves pavadītajai desmitgadei veltīja albumu „Tev paveiksies”, kas ir trešais viņas biogrāfijā – pēc „Purple Skies And Yellow Flowers” (2005) un rīmeiku ripulim „Nāk nakts” (2009) -, taču lielākas svinības tā arī nenotika. Albumā iekļautas desmit dziesmas plus hita „Es gribu vēl mīlēt” spāņu versija „Levantas Mi Alma”. Lielai daļai albumā iekļauto dziesmu vārdu rakstījusi dziedātāja pati, bet to mūzikas autori gan ir pielasīti no visas pasaules. „Dziesmas ir dažādās emociju gammās - gluži kā Jenny May: sākot no liriskām, trauslām kompozīcijām, līdz pat mežonīgiem un bezbēdīgiem ritmiem. Dziedātāja var lepoties, ka ir pirmā Latvijā, kas izdod albumu latino noskaņās, taču viņas mūzikai nav zudis arī roķīgais piesitiens, kas labi izpaužas daudzās kompozīcijās,” tā dziedātājas pārstāvji.

PAR. Grūtipat pateikt, kāpēc „latviešu Šakirai” nesokas tik labi, cik būtu cerēts un pelnīts – šim „latino pop” vajadzēja gūt krietni lielāku atsaucību dažādās aprindās. No labas popmūzikas viedokļa izdevusies ir dziesma „Tev paveiksies”, tāpat nav ne vainas lēnajai „Varu būt” un intriģējošajai „Kailums”, bet „Es gribu vēl mīlēt” vispār ir superhits, kuram vajadzētu līdz bezgalībai rotēt dažādās komercradiostacijās. Kopumā – vasarīgs un dejojams albums.

 

PRET. No dziesmām plūst uz nerviem krītošs naivums un gāžas pāri pacietības malām – tas ir lielākais mīnuss. Tādas dziesmas kā „Paslēpes” (un arī te ir Roberto...) atsauc atmiņā 90. gadu sākumu, kad tāda mūzikas izdevniecība kā „Mapl” kā no konveijera krāmēja uz letes dažādas ineses, eldorado un tamlīdzīgas lietas – mūsu gadsimtā to gan vajadzētu izskaust uz visiem laikiem.

Svarīgākais