Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Zeltiņas rotām piemīt dziedinošs spēks

© publicitātes foto

Latviešu aktrise Agnese Zeltiņa ir viena no populārākajām pašmāju rotu dizainerēm. Savas rotaslietu kolekcijas viņa rada no akmeņiem, kas aizsargā un palīdz dažādās dzīves situācijās.

2013. gada nogalē aktrise Agnese Zeltiņa prezentēja rotu zīmola «SoulStoneS by Agnese Zeltina» pirmo kolekciju. Taču jau pirms tam allaž elegantā aktrise mīlēja rotāties un rotas izvēlējās gan ar dažādiem dārgakmeņiem, gan pusdārgakmeņiem jeb minerāliem, kas aizsargāja un palīdzēja dažādās dzīves situācijās.

Beidzamā gada laikā Agnesei, veidojot jaunākās rotu kolekcijas, arvien svarīgāki ir akmeņi. «Izvēlējos strādāt ar ahātu. Šis akmens vairo bagātību un palīdz saglabāt tīru un skaidru prātu. Ja ir problēmas ar alkohola lietošanu, tad noteikti jānēsā ahāta rotas. Ahāts ir ļoti daudzveidīgs un multidziedējošs akmens.

Kā pierādījuši mani klienti, šis akmens ir ļoti pateicīgs. Ja ap roku nēsā baltas ahāta rokassprādzes, tās uzņem valkātāja slimību un kaites, kā arī dziedē, tādējādi mainot pat krāsu.

Man ahāts patīk savu krāsu un ārkārtīgi lielās daudzveidības dēļ. Ahāts ir spridzināts no viena liela gabala, un katrs mazais akmentiņš ir pilnīgi citādāks, jo daba pati izveidojusi akmens zīmējumus,» stāsta aktrise.

Rotaslietas Agnese Zeltiņa veido arī no pērlēm. «Man pašai ļoti patīk pērles, kas ir visas pasaules klasika un bižutērijas pamatvērtība. Varbūt atceramies franču modes dizaineres Koko Šaneles slavenās pērles. Es izmantoju stikla un Maljorkas pērles. Nesen Dubaijā apmeklēju pērļu un briljantu izstādi. Protams, savām klientēm gribētu veidot rotas no Dienvidjūras pērlēm, kas ir vienas no pasaulē dārgākajām pērlēm. Viena šāda pērļu rotiņa tad maksātu 16 000 eiro,» par pērlēm stāsta aktrise.

Lai rotaslietas būtu greznākas, aktrise izmanto «Swarovski» kristāla elementus, kā arī beidzamos piecus mēnešus uz aktrises rotu darbnīcu Latvijā ceļo apzeltīti elementi no Itālijas.

Aktrise atgādina, ka sievietēm ir jārotājas vien tad, kad sirds to kāro: «Sievietēm nevajadzētu pašām sev pirkt rotas. Nu vismaz ne briljantus. Mīļie vīrieši, lūdzu, mīliet savas sievietes un dāviniet viņām rotas, un jo vairāk, jo labāk.»