VAKARA ZIŅAS: Madonietis cīnīsies par pasaulē skaistākā vīrieša titulu

© Kristapa Vildes privātais arhīvs

Latvijā populārā skaistumkonkursa «Misters Latvija 2014» uzvarētājs Kristaps Vilde sociālajos tīklos meiteņu acis priecē ar atlētisku augumu un torsu, bet jau 20. un 21. februārī viņu redzēsim Ķīpsalas izstāžu hallē kā tradicionālā festivāla «Erots 2015» vadītāju. Pirms tam Kristaps dosies uz starptautisko konkursu «Mister International» Dienvidkorejā, kur cīnīsies par pasaulē skaistākā vīrieša titulu.

 

Nevēlas sazināties ar bioloģiskajiem vecākiem

Kristaps Vilde dzimis, audzis un vidusskolas izglītību ieguvis Madonā. Lai arī no Kristapa un vecākā brāļa atteicās vecāki, viņš nesūdzas par grūtu bērnību. «Teorētiski skaitos bārenis, bet mani un brāli uzaudzināja vecvecāki, un es ne mirkli neesmu izjutis mātes vai tēva trūkumu. Man ir ļoti paveicies. Nekādā gadījumā nevaru teikt, ka man bijusi grūta bērnība. Es pazīstu savus bioloģiskos vecākus, bet nevēlos ar viņiem sazināties,» tā Kristaps.

Pēc vidusskolas gaitām jauneklis no Madonas pārcēlās uz Rīgu. Ļoti ātri Kristaps iejutās galvaspilsētas ritmā. Skaistumkonkursu dalībnieks un ielu vingrotājs Kristaps Vilde Rīgas Stradiņa universitātes ceturtajā kursā apgūst sociālā darbinieka arodu. Taču ne mirkli viņš nav domājis strādāt šajā profesijā. «Sākotnēji vēlējos Latvijas Universitātē studēt tieslietu zinātnes. Paralēli iesniedzu dokumentus vairākās augstskolās, arī Stradiņos. Gala rezultātā tieslietu zinātnēs netiku, bet mani uzņēma Stradiņa augstskolā. Turklāt sociālā darbinieka studiju programmā iespējams apgūt gan tieslietu zinātnes, gan psiholoģiju. Tātad būšu nošāvis divus zaķus ar vienu šāvienu. Jā, šajā pavasarī man jāiegūst bakalaura diploms.

Ja neesi laimīgs, maini dzīvi

Ļoti vēlos šogad uzsākt jaunu projektu, kura ietvaros vēlos apceļot Latvijas skolas un lasīt lekcijas un seminārus. Iepriekš lasīju lekcijas par veselīgu dzīvesveidu un sportu, secināju, ka jauniešiem tas bijis nebijis. Viņiem nav reālas motivācijas ne sportot, ne veselīgi dzīvot. Tādēļ tagad vēlos runāt ar skolēniem, lai viņi saņemas kaut ko darīt un domā par savu dzīvi, nevis dzīvo kā latviešu teiciens vēsta: «No algas līdz algai!» Katrs cilvēks ir tiesīgs dzīvot visu mūžu ar smaidu sejā. Pat ja tu nāc no nelabvēlīgas ģimenes, tev vienmēr ir iespēja izveidot savu dzīvi daudz labāku. Esmu atklājis, ka tie bērni, kuri nākuši no nelabvēlīgām ģimenēm un kuriem bijusi grūta bērnība, kļuvuši par valdes priekšsēdētājiem, ieņem labus amatus. Taču tie bērni, kurus vecāki jau no bērnības ir izlutinājuši, nezina, kas ir grūtības. Manam vectēvam ir tāds labs teiciens: «Mātes piens pie lūpām vēl pielipis», lai gan cilvēks jau ir cienījamā vecumā,» stāsta Kristaps un piebilst, ka savā dzīvē izvēlas tādu nodarbošanos, kas viņam sagādā prieku. «Ja darbs nepatīk un nesagādā baudu, ja cilvēks nav gatavs celties divas stundas agrāk, lai tikai ātrāk nonāktu darba vietā, tad no šāda darba jāiet prom. Ja es kļūstu nelaimīgs, tas ir signāls, ka kaut kas savā dzīvē ir jāmaina. Tāpat ir ar attiecībām. Ja neesi laimīgs, vai nu sakārto attiecības, vai maini partneri,» prāto skaistumkonkursu dalībnieks.

Burziņu vietā izvēlas ģimenes dzīvi

Lai arī Kristaps ir 22 gadus vecs jauneklis, viņš atzīst, ka saviesīgi burziņi un ballītes naktsklubos viņu nevilina. «Jau sen esmu izaudzis. Klubos iegriežos tikai tad, ja ir darba darīšanas. Esmu ģimenes cilvēks. Dzīvoju kopā ar draudzeni, bet viņas vārdu gan vēlos paturēt noslēpumā. Tā mēs pirms intervijas abi ar draudzeni nolēmām. Man nepatīk dzīvot vienam, jo tad es garlaikojos. Atklāšu kādu noslēpumu, no garlaicības es sāku rakstīt dzeju un gleznot,» viņš atklāj.

Jauneklis aizrāvies ar veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. «Ja esmu nogulējies ilgāk par divām vai trim stundām, nekā biju ieplānojis, visu dienu sevi nosodu. Es nespēju dzīvot uz vietas, visu laiku kustos. Jaunībā biju tievs, kalsns un mazs puika. Vēl tagad atminos to dienu, kad nostājos spoguļa priekšā, sasprindzināju muskuļus un secināju, ka nav ar ko lepoties, jo neizskatos pat pēc vīrieša. Tad, kad sāku nodarboties ar sportu, palielinājās mana pašcieņa. Sports paveica savu. Tagad tik tiešām varu lepoties ar atlētisku ķermeni. Sports norūda arī iekšējo disciplīnu, un palielinās mērķtiecība. Lai vai kas, es sasniedzu savu mērķi.

Sportoju, studēju, strādāju, vadu pasākumus, līdztekus tam esmu modelis. Iespējams, ka man ir jaunības maksimālisms, jo cenšos visu sagrābt savās rokās,» atzīst Kristaps.

Jauneklis atklāj, ka piedalīties skaistumkonkursos sācis aiz gara laika. Un šā mēneša izskaņā viņš dosies uz Dienvidkoreju, kur starptautiskā skaistumkonkursā «Mister International» 40 dalībnieku sastāvā cīnīsies par skaistākā pasaules vīrieša titulu. 

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais