MODE: kādu cepuri sev izvēlēties?

Adītas cepures ir visvairāk lietotais galvassegas veids, un ne velti, jo knašākās rokdarbnieces tās var mainīt vai ik pārdienu. Turklāt tās nepieprasa nopulētu koptēlu un pārdomātu virsdrēbju izvēli, jo piestāv gandrīz jebkuram stilam un izvēlētajam apģērbam. Adītas cepures ir universālas, pielāgojamas un nepārprotamas. Pašlaik aktuāli ir brīvi, mazliet nošļukuši modeļi, kas rada pašpuikas tēlu, piešķir izskatam sportisku vai pat nevērīgu pieskaņu. Bet, lai atsvaidzinātu rupjo vai smalko adījumu, mices minimāli rotātas ar pērlītēm vai fliteriem, izšūtas vai papildinātas ar spalvu, puķu un citiem akcentiem. Krāsās dominē lielākoties visu toņu pelēkā vai krāsu pāreja. © scanpix

Ziema beidzot ir sagaidīta! Nu ir pienācis laiks pieradināt sevi pie pastāvīga sala, tāpēc Neatkarīgā piedāvā iepazīt trīs aktuālākos sezonas cepuru modeļus.

Latvijas ziemām (un rudeņiem) cepure ir nepieciešamība, nevis vienkārši aksesuārs, ar ko atsvaidzināt vai individualizēt tēlu. Tāpēc, lai tā ne tikai sildītu ausis un pasargātu galvu no vēja, bet arī izskatītos labi, vērtīgi zināt, kādiem modeļiem pievērst uzmanību, ja stils ir lieta, kas tiek godāta. Lielāko daļu decembra dienu varēja iztikt bez galvassegas, apmierinoties ar kapuci, bet nu ir pienācis laiks sargāt ausis no bargāka sala, jo līdz ar jauno gadu pa goda parādes durvīm lepni soļo mīnusi, un, pat ja tie sola atkāpties, tad ne uz ilgu laiku.

Izvēloties sev galvas rotu, der atcerēties, ka mazai sejai piestāvēs asimetriskas cepures (arī, piemēram, adīta nošļukusi mice), bet jāizvairās ir gan no mazām galvassegām, gan apjomīgām hūtēm ar plīvojošām malām, jo tās noslēps vaibstus. Garenas un kvadrātveida sejas īpašniecei der izvēlēties platmales vai mices, kas nosedz pieres daļu un vizuāli samazina seju, bet asos sejas vaibstus padara maigākus. Tām, kam apaļa – asimetriskas un garenas. Vislabākā izvēle ir zvanveida modeļi. Vīriešiem ar garenu seju ieteicams izvēlēties žokeja tipa cepuri, savukārt citiem – platmali, piemērojot malu platumu pēc novērtējuma.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais