RECENZIJA: Nicki Minaj - "The Pinkprint”

© publicitātes foto

Efektīgas krūtis, formīga pēcpuse, lūpas kā kaujas zirgam, dziesmu teksti, no kuriem nosarkst pat jūrnieki un latviešu pamatskolnieki, un klipi, kas spēj naidā apvienot pat antisemītus un tikumības sludinātājus – uzminiet, kas tā ir? Protams, ka 32 gadus vecā amerikāņu repere Nikija Mināža! Dzimusi Trinidādā un Tobago, īstajā vārdā Onika Tanja Maraža, piecu gadu vecumā pārcēlusies uz štatiem, kur ātri apguvusi vietējās uzvedības normas.

Jāatgādina, ka viņa guva satriecošus panākumus jau ar savu debijas albumu „Pink Friday” (2010), kas tika „Billboard” topa pirmajā vietā, turklāt nogādāja tā simtniekā vienlaicīgi septiņus (!) singlus – nekas tāds līdz šim nevienai solomāksliniecei nebija padevies. „The Pinkprint” ir viņas trešais albums, kas turpina savu priekšteču panākumus (tiesa, Amerikas topā tas zaudēja Teilorei Sviftai), un kāds gan tur brīnums, ja Nikija to tik veiksmīgi izreklamējusi ar savu pirmo divu singlu klipiem: dziesmai „Anaconda” radītais tika atzīts par pikantu un pat pornogrāfisku, bet „Only” sadusmoja antisemītus, kuriem Mināžas kustībās izdevās saskatīt nacistu sveicienu. Lieki piebilst, ka ar to pašu mērķis tika sasniegts – abi klipi kļuva par vieniem no skatītākajiem interneta vietnē Youtube. Jāpiebilst, ka albuma ierakstam novākts itin iespaidīgs viesmūziķu sastāvs, piemēram, jau minētajā „Only” Nikija sadziedas ar Dreika, Lil Wayne un Krisa Brauna trio, savukārt „Feeling Myself” – ar pašu Beijonsu.

PAR. Nikija Mināža šobrīd ir hiphopa karaliene – šī būtne var kaitināt (salīdzinājumā ar Mailiju Sairusu gan viņa vēl ir jaukumiņš), taču mūziku radīt viņa prot, tas nu ir nenoliedzami. Un ar vārdiem bliezt pa galvu arī – paklausieties kaut vai „Want Some More”. Ja jums ir 18, protams...

PRET. Šķiet, ka Nikija Mināža jaunajā albumā kļuvusi krietni popsīgāka un maigāka, lai gan varbūt šādu priekšstatu rada pirmās divas dziesmas („All Things Go” un „I Lied”), kurā repa lēdija klāsta par savām personīgās dzīves nebūt ne vieglajām peripetijām. Viņai nepiestāv būt rāmai. Iepriekšējais albums „Pink Friday: Roman Reloaded” šķita aizraujošāks.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais